Quintus start tweede helft van de competitie

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus kwamen zondag 5 januari na de winterstop in actie. Twee teams speelden hun uitwedstrijd, de overige bleven in Sporthal de Kamp.

Quintus E1 begon zondag het jaar thuis tegen HV Reehorst E1 uit Ede. Quintus speelde goed en wist het doel regelmatig te vinden. Ook werd er goed gekeept en verdedigd. Hierdoor stond het bij rust 8-2. In de tweede helft werd er weinig meer gescoord, mede door goed keeperswerk aan beide kanten. Reehorst probeerde nog terug te komen, maar Quintus bleek sterker. Eindstand 8-5.

De dames B hadden hun wedstrijd thuis tegen de dames van Winterswijk. De eerste tien minuten van de wedstrijd stond Quintus achter. Na vijf doelpunten van HCW tegen, begonnen de meiden wakker te worden. Te laat, de wedstrijd werd verloren met 5-15.

Deze zondag hadden de Heren Senioren 1 de eer om de tweede helft van het seizoen te openen tegen de heren van Ha-STU. Met de eerste helft namen de heren van het gastteam een hele offensieve dekking aan, dit bracht het thuisteam een beetje in verwarring. Maar de ruststand was alsnog in het voordeel van Quintus, 18-7. De tweede helft liep helemaal lekker in hun voordeel. De tegenstanders raakten uitgeput en toen was het helemaal gebeurd met als eindstand 35-18.

Quintus Heren Senioren 2 verloren thuis nipt tegen Erica '76 HS1, eindstand 23-24.

Heren A moest tegen Reehorst, een zware tegenstander waar in een uitwedstrijd 20-20 was gespeeld. Quintus begon zwak en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Vlak voor het eind trokken de Hengeloërs de stand gelijk, maar verloren uiteindelijk net met 20-21.

De dames van Quintus speelden thuis tegen Grol. In het begin van de eerste helft ging het gelijk op. Maar Quintus wilde dit keer revanche nemen en begon gedurende de eerste helft iets uit te lopen. Verdedigend mocht het nog iets feller. Dit werd in de tweede helft goed uitgevoerd. En mede door goed keeperswerk kon Quintus verder uitlopen. Eindstand 25-18.

Winstpunten

voor

Quintus E1,

Heren

Senioren 1 en

Dames

Senioren 1

Quintus Heren B1 moest uit naar Borne voor een wedstrijd tegen Twente/Olympia Hgl.-Borhave HB1. Met in hun midden oud-lid Nazar, die bereid was om mee te gaan om het wisselprobleem op te lossen. De eerste helft was zeer goed van de jongens; ze stonden steeds vier doelpunten voor. Vlak voor de rust werd het gelijk. De keeper was zeker op dreef. In de tweede helft brak de conditie op, dat is echt een dingetje voor de jongens. Ze probeerden nog van alles, maar helaas liep het thuisteam Twente/Olympia snel uit. Eindstand 31-18.


www.svquintus.nl