Nieuw BKB-lid Pim Michels. Foto: Liesbeth Spaansen
Nieuw BKB-lid Pim Michels. Foto: Liesbeth Spaansen

'Bedrijven willen vooral online goed vindbaar zijn'

HENGELO - Pim Michels is eigenaar van Go 4 Goals Online Marketing en heeft een kantoor aan de Winkelsweg 2 in Hengelo. "Mijn werk is zorgen dat mijn klanten vooral online goed vindbaar zijn en meer rendement halen uit hun online activiteiten."

Door Liesbeth Spaansen

Pim studeerde commerciële economie aan de HAN in Arnhem. "Ik vond het als jonge jongen al leuk om via eBay spullen te kopen en verkopen." Hij werkte en leerde als trainee in het Duitse Leipzig en ging aan de slag als Online Marketing Specialist bij bedrijven in Koudekerk aan den Rijn, Leiden, Utrecht en Doetinchem. "Na Utrecht ging ik in Hengelo wonen, vlakbij Steenderen waar mijn vriendin Vera vandaan komt. Ik heb nu negen jaar mijn eigen bedrijf."

Veel bedrijven doen hun eigen online marketing. "Maar soms blijkt dat de basis niet optimaal staat en die moet eerst goed zijn. Het gaat om groei en dat is online 100% meetbaar. Belangrijk hierbij is Google Analytics. Meten is weten. Kliks zijn meetbaar, daarmee kun je zien of een medium interessant is voor een doelgroep. Dit stelt je vervolgens in staat goed gefundeerde beslissingen te nemen over uw budgetten, biedingen en media."

Het behalen van een rendement testte Pim uit met zijn onlinewinkel in lederhosen (lederhosenwinkel.nl). "Ik zocht zo'n broek voor een oktoberfest, maar een echte lederhosen was lastig te vinden. Ik zag een gat in de markt en startte een webshop", lacht hij. "Ik probeerde er ook mijn marketingstrategieën op uit en met succes. Nu zorg ik dat dit bij mijn klanten altijd eerst goed geregeld is."

Voor het uitzetten van strategieën, het optimaliseren van de inhoud van websites (SEA of SEO ), advies bij content(facebook)marketing en gebruiksvriendelijk maken van websites kunnen bedrijven bij Pim aankloppen. "Ik ben ook betrokken bij conceptplannen voor nieuwe websites."

Pim Michels sloot zich onlangs aan als nieuw BKB lid. "Ik sprak een collega-ondernemer erover. Het is goed om te leren van andere ondernemers. Je bouwt een netwerk op en ik spreek hier ook vakgenoten", motiveert Pim Michels zijn aanmelding. "Ik luister graag en vind de activiteiten die BKB organiseert interessant."


www.go4goals.nl