V.l.n.r.: Gerrit Doornink, Dik en Minie Nijenhuis, Gerrit en Gerrie Nijenhuis, Jan en Joke Roeterdink, Johan Lettink en Richard Spexgoor. Peter ten Have ontbreekt op de foto. Foto: PR.
V.l.n.r.: Gerrit Doornink, Dik en Minie Nijenhuis, Gerrit en Gerrie Nijenhuis, Jan en Joke Roeterdink, Johan Lettink en Richard Spexgoor. Peter ten Have ontbreekt op de foto. Foto: PR. Foto:

Jubilerende Schietvereniging Medler huldigt leden

VORDEN - De dit jaar vijftig jaar bestaande Schietvereniging Medler heeft op zaterdagavond 1 februari tijdens de jaarlijkse feestavond vijf jubilerende leden gehuldigd. Het feest was in het clubgebouw van Touwtrekvereniging Vorden aan de Ruurloseweg in buurtschap Medler.

Door Jan Hendriksen

Drie van de leden die in het zonnetje werden gezet, zijn al sinds de oprichting in 1970 lid van Schietvereniging 't Medler. Tijdens de jubileumavond was er dan ook speciale aandacht voor dit drietal: Dik Nijenhuis uit Ruurlo, Gerrit Nijenhuis uit Vorden en Jan Roeterdink uit Vorden. 'Nog maar' veertig jaar lid van de vereniging is Johan Lettink uit Vorden. Peter ten Have, eveneens uit Vorden, tikte de 25 jaar aan.
Uit handen van voorzitter Bert Fokkink van Schietvereniging Medler ontvingen de jubilarissen een pen en een bos bloemen. Ook Schiet
vereniging Oost Gelderland waarvan Schietvereniging Medler lid is liet de jubilarissen niet onbetuigd. Uit handen van de bestuursleden Richard Spexgoor en Gerrit Doornink van Schietvereniging Oost Gelderland ontvingen Dik en Gerrit Nijenhuis, Jan Roeterdink en Johan Lettink een speld.

Vergrijzing
Met ruim dertig leden heeft Schietvereniging Medler nog een zelfstandig bestaan. Enige zorg is er wel over de vergrijzing binnen de club. Bij Schietvereniging Medler wordt vrijwel alleen met luchtgeweren geschoten. Een enkeling schiet met een luchtpistool. Het schieten met luchtdrukwapens, zowel luchtgeweer als luchtpistool, is een relatief goedkope tak van de schietsport. "Mede daardoor wordt door ons het 'luchtdruk schieten' beoefend. En ook wat wetgeving en veiligheidseisen betreft is luchtdruk schieten wat minder 'streng' dan vuurbuks schieten", zo verklaart secretaris Dewald Meijerink.
Voordat Schietvereniging '
t Medler in 1970 werd opgericht werd er ook al wel geschoten op 't Medler, maar dat had geen officieel verenigingskarakter. Naast de onderlinge competitie neemt een deel van de leden ook deel aan de winter- en zomercompetitie die binnen de overkoepelende Schietvereniging Oost Gelderland worden afgewerkt. En op uitnodiging wordt ook wel eens aan concoursen deelgenomen.