Start uitgifte entreekaarten bevrijdingsconcert

VORDEN - In Contact van 21 januari is aangekondigd dat er op 4 april door harmonie Vorden, Vordens mannenkoor, gospelkoor Inspiration en Gery Groot Zwaaftink een bevrijdingsconcert wordt georganiseerd.

Dankzij financiële bijdragen van de gemeente Bronckhorst, het SVB-fonds, fonds voor de cultuurparticipatie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Veilingcommissie De Werf worden de kosten van het concert gedekt en kan het concert entreevrij worden bezocht.
Het organisatiecomité verwacht een grote belangstelling voor dit concert. Om de vele belangstellenden niet teleur te stellen zijn er entreekaarten verkrijgbaar bij de Bruna Vorden. Om zoveel mogelijk inwoners in de gelegenheid te stellen het concert te bezoeken, worden er per gezin maximaal vier kaarten ter beschikking gesteld.
Mocht om wat voor reden het concert toch niet worden bezocht dan verzoekt de organisatie de kaarten weer in te leveren bij de Bruna Vorden, dit om te voorkomen dat eventuele bezoekers op zaterdag 4 april moeten worden teleurgesteld.
Vanwege veiligheidsvoorschriften kunnen niet meer bezoekers worden toegelaten dan het maximale aantal van 450.
Het concert verloopt aan de hand van een verhaallijn dat begint op 8 januari 1943, het moment dat een Lancaster van de RAF is neergestort op landgoed Hackfort. De bemanningsleden liggen allen begraven op de algemene begraafplaats in Vorden.
In het kader van 75 jaar vrijheid en als eerbetoon aan hen die voor deze vrijheid vochten is medio oktober vorig jaar een zoektocht gestart naar nabestaanden van de zeven bemanningsleden. Inmiddels is contact met de familie van vier van de zeven bemanningsleden, te weten de familie Stephenson, Brogan, Foote en Mackenzie. De familie Stephenson en Brogan hebben al toegezegd bij het concert aanwezig te zijn.
Het concert zal dus mede dienen als eerbetoon en dank aan de nabestaanden van de bemanningsleden die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven.