Een van de werken van Lon Godin. Foto: PR
Een van de werken van Lon Godin. Foto: PR

Lon Godin exposeert werken in 'Action of Becoming'

VORDEN - Op 1 maart opent een nieuwe tentoonstelling in Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20 in Vorden. Onder de titel 'Action of Becoming' exposeert de gerenommeerde Nederlandse beeldend kunstenaar Lon Godin haar bijzondere olieverfschilderijen met een sterk intrinsieke lading die tot ver buiten het schilderij lijkt te reiken.

Lon Godin, (1958, Sydney Australië) woont sinds 1961 in Nederland. Zij is opgeleid aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Gedurende haar hele carrière als beeldend kunstenaar heeft zij abstracte kunst gemaakt en een bijzonder oeuvre opgebouwd. Haar werk omvat foto's, film en vooral schilderijen en is vertegenwoordigd in collecties in binnen- en buitenland. Zij zegt zelf over haar werk: "Ik zie het schilderij als een 'action of becoming'. De gestalte in mijn werk komt voort uit een vooropgezette reeks handelingen. Systematiek en dramatiek zijn wezenlijk."
De solo-expositie loopt tot en met 13 april en toont 27 olieverven van haar hand. Action of Becoming opent in aanwezigheid van de kunstenaar op zaterdag 29 februari (schrikkeldag) om 15.00 uur. Graag een berichtje aan agnes@galerieagnesraben.nl als u bij de opening aanwezig wilt zijn. Geopend op zaterdag, zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.


galerieagnesraben.nl