Vertel!, avond over WMO

BRONCKHORST - 'Vertel!' heet de avond die de PvdA Bronckhorst organiseert. Inwoners en werkers met hun ervaringen met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zijn van harte welkom op woensdag 4 maart van 19.00 tot 21.00 uur, in Ons Huis in Hengelo.

De gemeente heeft vanaf januari 2020 een aantal bezuinigingen doorgevoerd op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet regelt de zorg voor onze inwoners. Denk dan aan dagbesteding, huishoudelijke hulp en verzorging thuis. Voor wie een beperking heeft regelt de gemeente vervoer of een aanpassing aan het huis. Veel mensen hebben een Persoons-Gebonden-Budget of laten zich helpen door een ZZP'er. De uitvoering van de WMO is vanaf januari aangepast.

De gemeenteraad krijgt zijn informatie van de wethouders. Maar het is altijd belangrijk dat raadsleden zelf de verhalen horen. De verhalen van inwoners die te maken hebben met de WMO én de verhalen van kleine aanbieders. Zo zijn er berichten dat sommige aanbieders voor de nieuwe lage tarieven niet meer kunnen werken. De gemeente heeft ook laten weten dat er nog meer stevige bezuinigingen aan komen.

De PvdA Bronckhorst wil de verhalen graag horen. Luuk Preijde van de PvdA: "Het is voor ons als leden van de gemeenteraad giga-belangrijk dat wij horen wat er op de werkvloer gebeurt. Wat maken onze inwoners mee nu er gekort wordt, en nog veel meer gekort gaat worden op de WMO? Maar er zijn ook tientallen mensen die als ZZP huishoudelijke hulp of andere hulp geven aan onze inwoners met een beperking. Ook die moeten gewoon hun werk kunnen blijven doen". Hij vervolgt: "De komende maanden zullen we ook in de andere kernen langsgaan. De jeugdzorg nemen we dan ook mee."

Bellen, 0314-623168 of mailen naar bronckhorst@pvda.nl) kan ook.