Grote belangstelling voor bevrijdings- concert

VORDEN - De belangstelling voor het bevrijdingsconcert op 4 april 2020, georganiseerd door Harmonie Vorden, Vordens mannenkoor en gospelkoor Inspiration is groot.

In één week zijn alle vijfhonderd beschikbare toegangskaarten door Bruna Vorden uitgegeven. Maximaal vier kaarten per persoon konden worden verstrekt en daar is maximaal gebruik van gemaakt.
Het organisatiecomité is blij verrast dat zo veel inwoners het concert willen bijwonen maar doet een dringende oproep om kaarten die niet gebruikt worden weer terug te brengen naar Bruna Vorden. Eventueel belangstellenden die geen kaarten hebben weten te bemachtigen kunnen dan alsnog komen.


Bibliotheek Vorden start studiekring voor senioren

VORDEN – Op 16 maart is er in de bibliotheek in Vorden aan de Raadhuisstraat 5 een informatiebijeenkomst over de studiekring voor senioren. Het doel van een studiekring is om op de hoogte te blijven van maatschappelijke ontwikkelingen en eigen meningen en ideeën met anderen te delen. Aanvang 10.00 uur.

Voor wie breed geïnteresseerd is, graag kennis en ervaring deelt, open staat voor kennis van anderen en gevoel heeft voor humor en het als 55-plusser leuk vind om die kennis en ervaring met anderen te delen, andere mensen wil ontmoeten en geestelijk actief blijven, kan zich aanmelden via de bibliotheek in Vorden. Bibliotheek West-Achterhoek is bezig een studiekring voor senioren in Vorden op te starten. Er kunnen nog wat mensen bij die belangstelling hebben.

Graag wel even aanmelden bij de klantenservice van de bibliotheek 0314-333445 of mail naar Marianne Luiten, m.luiten@bibliotheekwestachterhoek.nl.


Verhalen- bundel Krijn van der Heijden gratis te downloaden

VORDEN - Begin februari is van de hand van de Vordense schrijver Krijn van der Heijden een nieuw boek verschenen. Deze keer is het een verzameling van kortere en langere verhalen, met als titel 'Volmaakte kus en andere verhalen'. De verhalen hebben vaak een psychologische inslag of zijn mini-thrillers.

Zoals ook bij zijn vorige boek ('Diep vallen') stelt de schrijver zijn werk via zijn website voor iedereen gratis beschikbaar. De verhalenbundel kan worden gedownload via de website www.krijnvanderheijden.nl, klik op 'Gratis download'. Downloaden kan in de formaten PDF (voor een iPad of iPhone) of EPUB, die zo naar een E-reader kan worden gekopieerd. Van der Heijden hoopt dat velen er leesplezier aan beleven.


Over de levenswijze van de Amish

WARNSVELD - Donderdag 19 maart komt mevrouw Laura Strating bij de dames van Christelijke vrouwenvereniging Triangel een lezing houden over de levenswijze van de Amish, een bijzondere bevolkingsgroep in de Verenigde Staten. Aanvang 19.45 uur in de Triangel in Leesten. Het belooft een boeiende avond te worden. Dames die belangstelling hebben voor de vereniging, zijn van harte welkom om een avond te komen luisteren.