Het bruidspaar Remco en Inge Fokkink vierde hun trouwdag met taart en bloemen. Foto: Fleur Fokkink
Het bruidspaar Remco en Inge Fokkink vierde hun trouwdag met taart en bloemen. Foto: Fleur Fokkink

Remco geeft Inge élk jaar bloemen

HENGELO – Het is 2007 en Inge Schuurman en Remco Fokkink zien het einde van de bouw van hun huis aan de Vordenseweg in Hengelo naderen. "Rond juni vroeg Remco mij in de bouwput ten huwelijk en natuurlijk zei ik 'ja!'", vertelt Inge. "We pakten onze agenda's erbij en al bladerend kwamen we uit op de laatste vrijdag van februari. Dat bleek de 29ste te zijn, 2008 was schrikkeljaar."

Door Liesbeth Spaansen

Ze vonden het wel grappig en de trouwdatum stond vast. Het werd een drukke tijd. "We gingen van de juwelier via de schilder naar zaal Langeler", weet Inge nog goed. "Vrienden hadden er wel een mening over. Ze zeiden: 'Die Remco komt er goedkoop af met één keer in de vier jaar bloemen'. Maar ik krijg elk jaar bloemen, drie keer op 1 maart en de vierde keer op de dag zelf."

Het feest op 29 februari 2008 begon met een gezellige lunch thuis. Daarna ging het paar met een cabrio van Hengelo naar Vorden om bij Hackfort foto's te maken. Ook in het stadje Bronkhorst stond een fotoshoot op het programma, waarna in de kapel het burgerlijk huwelijk werd voltrokken. "Het prachtige kerkje heeft zoveel meer sfeer. Toen we de kapel binnenkwamen speelde een gelegenheidsorkestje van Concordia Hengelo. Remco speelt al zijn hele leven bij de slagwerkers van Concordia. Ze speelden 'Old and wise' van Alan Parsons en ook 'Angels' van Robby Williams en 'Voor haar' van Frans Halsema. Dit laatste stuk arrangeerde de toenmalige dirigent Johan Jacobsen speciaal voor ons huwelijk. Het maakte veel indruk." In het orkestje zaten leden van de muziek waarvan sommigen ook aan het werk waren geweest bij hun huis.

Na de champagne buiten, gaf het bruidspaar Inge en Remco Fokkink de receptie en het diner in De Gouden Leeuw. Daarna ging het gezelschap naar Hengelo waar het feest losbarstte in de feestzaal van Langeler. "Daar kwam heel Concordia nog voor een serenade."

De trouwdag staat niet elk jaar groot op de agenda, maar omdat Inge op 26 februari jarig is, vallen beide feestjes dit jaar samen en is het zaterdag 29 februari 2020 dubbel feest. Dan zijn er bloemen en is er taart en dochter Fleur maakte daarvan een mooie foto.