Daniël Willemsen werd vijfde in zijn klasse. Foto: Henk Teerink
Daniël Willemsen werd vijfde in zijn klasse. Foto: Henk Teerink

Goede klasseringen V.A.M.C.-leden tijdens eerste ONK Enduro

VORDEN - Het was een lastige enduro, de eerste O.N.K. van het seizoen die afgelopen zaterdag in het Overijsselse Enter werd verreden. De leden van de Vordense V.A.M.C. de Graafschaprijders konden goed meekomen in het veld en kwamen met een mooi aantal podiumplaatsen uit de strijd, waaronder de eerste plaats bij de clubteams.

De Enterse Motorclub E.M.C. had veel werk te verduren gehad tijdens de voorbereidingen. De vele regen van de afgelopen tijd had ervoor gezorgd dat het parcours diverse keren aangepast moest worden voor de rit van afgelopen zaterdag. Zelfs tijdens de wedstrijd werd het nog aangepast omdat sommige stukken land nog slechter waren geworden door de regen die in de nacht van vrijdag op zaterdag viel. Het was dus onoverkomelijk dat er natte stukken in de route zaten maar toch viel het over het algemeen mee. Sommige rijders kwamen vast te staan maar dat hoort bij een lastige enduro.

Petje af voor de dames en heren coureurs, onder wie velen die weinig of geen natte enduro's gewend waren. Bijzonder was wel dat er maar twintig uitvallers waren. Driehonderd rijders kwamen wel aan de finish van de 'Reggerit' in Enter. De V.A.M.C. de Graafschaprijders leden waren net als andere jaren weer volop aanwezig. Sommigen reden de wedstrijd en andere deden hand-en-spandiensten voor de rijders van de Vordense club.

Uitslagen
Verrassingen waren er wel in de uitslagen, en dat kwam mede door de vele Belgische deelnemers. De E1 werd gewonnen door de Belg Antoine Magain, clubleden Mark Wassink en Jarno Zandbergen werden tweede en derde. Jan Willem Arendsen, Thijs Bulten en Ruben Wagelaar werden keurig 7de, 8ste en 14de, voor de club uit Vorden. Lucas Dolfing was heer en meester bij de E2 en pakte de winst voor Ceriel Klein Cromhof en de Belg Matthew Vanoevelen.

Clublid Hans Vogels greep net naast het podium met een vierde plaats. Erwin Plekkenpol uit Hengelo die van geen ophouden weet werd keurig 8ste. Bas Klein Haneveld reed voortreffelijk en eindigde achter winnaar Thierry Pittens als tweede in de E3 categorie. Onze zuiderbuur Maxime Warenghem werd achter Klein Haneveld derde. Nina Klink, een van de weinige dames in het veld, reed zich naar een verdienstelijke elfde positie. V.A.M.C. clublid Alex van den Broek begon het seizoen waarmee hij het vorig jaar eindigde: met een overwinning in de EV40. Casper Ovaa en Stefan Harkink werden tweede en derde. Tienvoudig wereld kampioen zijspancross Daniël Willems gaat het enduro rijden ook goed af. Hij pakte een vijfde plaats in deze klasse.

In de N1 klasse was Juell Peeters iedereen te snel af. De regionale rijders Bjorn Wisman, Chiel Jaaltink, Koen Jaaltink en Bram Bulten klasseerden zich als 5de, 9de, 12de, en 20ste. Lars Rietman was niet te verslaan in de N2 klasse. Wilco van Zuidwind wist de zege te bemachtigen in de N3 klasse. De clubleden Niek Langwerden en Tom Berends werden respectievelijk 11de en 19de.

De winst in de NV40 ging naar Hans Pol, bij de NV 50 was Arno Willems de snelste rijder. Peter Bergsma uit Hummelo die het rijden nog steeds prachtig vindt en van geen ophouden weet werd tweede. In de Hobby klasse reden de regionale helden Marten Zilvold, Koen Heusinkveld en Erik Lieverdink naar een 15de, 23ste en 27ste plek. De winst ging naar Sven Holtman.

Bij de clubteams was de winst voor V.A.M.C. de Graafschaprijders 1. De rijders die voor het team uitkomen zijn Mark Wassink, Hans Vogels, Alex van den Broek en Peter Bergsma.

De volgende ONK enduro is aanstaande zaterdag in Holten.