Quintus Heren 1 op tweede plek in de poule

Quintus Heren 1 op tweede plek in poule

HENGELO – Zondag 1 maart speelden de meeste teams van Handbalvereniging Quintus thuis.

Quintus heren B1 speelde zondag 1 maart uit bij het altijd lastige Udi. De wedstrijd begon lastig, waarbij Quintus moeite had de ballen voorbij de keeper te krijgen. Hierdoor kon Udi flink uitlopen. Na de slechte start kreeg Quintus de ballen wel langs de keeper, maar de voorsprong van Udi kon niet meer ingehaald worden. Eindstand: 30-19.

In De Kamp speelde Quintus E1 zondagochtend tegen DFS Arnhem E3. Quintus zat ruim in de spelers, met vier wissels op de bank. De eerste helft werd er niet heel sterk gespeeld, aan beide kanten. Desondanks ging Quintus met een leuke voorsprong (7-3) de rust in. In de tweede helft raakte Quintus meer op dreef. Verdedigend kon het nog wat scherper, maar aanvallend werd er mooi overgespeeld en de kinderen hadden er veel plezier in. Eindstand 12-7.

Quintus D1 kreeg DFS Arnhem D4 als tegenstander. Een mooie wedstrijd en goed gespeeld door Quintus. Veel aanvallen en goede verdediging. Iets veranderd in de opstelling, waardoor er beter rondgespeeld werd en waar mooie doelpunten uit voort kwamen. Winst voor Quintus met 23-8.

Deze zondag speelden de heren A van Quintus tegen UGHV. De wedstrijd begon niet goed aan de kant van Quintus. De jongens kwamen niet snel genoeg naar voren waardoor de opbouwers van UGHV veel punten wisten te scoren. De eerste helft verliep over het algemeen redelijk slordig. De tweede helft begon niet veel beter en Quintus stond ruim achter. De jongens pakten het in het laatste kwartier goed op en scoorden wat vaker hoewel UGHV minder scoorde. Uitslag 23-28.

Dames B1 van Quintus moest thuis aantreden tegen Minerva. Het was een spannende en fanatieke pot. Na mooi spel en een aantal keer voor hebben gestaan tijdens de wedstrijd begon het echt spannend te zijn; misschien konden de meiden eindelijk een wedstrijd winnen. Helaas werd er door de tegenstander in de laatste minuut nog gescoord en verloren de meiden nipt, 13-14.

Quintus Heren 2 mocht aantreden tegen subtopper Donar 2. Quintus startte goed wat na tien minuten in een 6-4 resulteerde. Het ging steeds meer gelijk op, helaas vergat Quintus afstand te nemen. Kansen werden gemist, ruststand 11-12. In de tweede helft vloog Quintus uit de startblokken. Na vijf minuten was er al een tussenstand van 16-13. De ruimte in de aanval werd goed benut, echter niet genoeg voor twee winstpunten. Eindstand 24-24.

Heren 1 kreeg deze zondag het eerste van Minerva als tegenstander. Quintus ging redelijk goed van start en wist daar mee een voorsprong op te bouwen voor de tweede helft. Die ging stroef van start waardoor de heren van Minerva de voorsprong wisten te verkleinen. Maar dit weerhield Quintus er niet van om te winnen. Eindstand 28-26.