Een van de Vordense Dash-sterren: Mandy Nijbroek. Foto: PR
Een van de Vordense Dash-sterren: Mandy Nijbroek. Foto: PR Foto:

Dash-dames boordevol rituelen

VORDEN - Heel veel sporters hebben allerlei rituelen voor zij hun prestaties kunnen neerzetten. En dat geldt ook voor de dames van de Vordense volleybalvereniging Dash. Zowel bij de uitwedstrijden als bij thuis-optredens.

Om te beginnen kijken de speelsters van het eerste team altijd eerst de wedstrijd van dames 2. Hun eigen coach Henk is bij deze wedstrijd assistent-coach, daar zijn ze natuurlijk heel trots op. Tijdens het kijken werken ze alvast de nodige vitamines en koolhydraten naar binnen om tijdens hun eigen wedstrijd vol energie te zitten.

Als het dan eindelijk om 18.00 uur 'time to shine' is, is het tijd om de inspeel-cd aan te zetten. Deze cd is samengesteld door teamlid Lot en met een beetje hulp van haar oom Rob was hij zo gebrand. Zo draagt iedereen, clublid of niet, zijn steentje bij aan het plezier van Dash. Na het opwarmen van de spieren komt het volgende gebruik naar boven. Wellicht is het de toeschouwers wel eens opgevallen dat de Vordense dames altijd aan dezelfde kant van de zaal beginnen. Dit is absoluut geen toeval. Ook loopt voor de wedstrijd iedereen op zijn eigen plekje warm, waarna iedereen zijn vaste inspeel-buddy opzoekt.
Coach Henk staat er bij de wedstrijd net zo min alleen voor Hij heeft zijn vaste buddy, genaamd Rein Bruinsma. En dan zit er ook nog een kleiner iemand naast die de gemiddelde leeftijd op de bank behoorlijk naar beneden haalt. Dit is de mini van de week. Het jonge talent mag proberen het eerste puntje voor Dash binnen te halen. Vervolgens beginnen de dames op eigen kracht aan hun wedstrijd.

Daghap
Ook tijdens de duels wordt geprobeerd de energie gezond op peil te houden, met de altijd lekkere druifjes van Gerdien. Na de wedstrijd wacht de volgende routine. Dan is het tijd om met zijn allen lekker te eten in de kantine, een moment waarnaar wordt uitgekeken. In de week ervoor krijgen de dames Ed's daghap te weten en beslist iedereen voor zichzelf wat het avondmaal op de wedstrijddag zal zijn. Ed's daghap is iedere week een verrassing en smaakt altijd verrukkelijk, vinden de dames. Na het eten gaat dan de afspeellijst aan en drinken de speelsters nog gezellig een drankje. Sinds kort wordt vooral 'pa oliverdarte' uit volle borst meegezongen.

Al deze gewoontes en rituelen zijn op zaterdag 7 maart weer te volgen. Het eerste damesteam van Dash begint dan om 18 uur aan de thuiswedstrijd tegen Rosstars dames 1.