Kaarsje opsteken in Christus Koningkerk Vorden in paastijd

VORDEN - Het coronavirus noodzaakt de katholieke kerk te Vorden tot alternatieven. Daarom is er tijdens de Paastijd gelegenheid voor iedereen om een kaarsje op te steken.

De kerk volgt de maatregelen die door de overheid en het bisdom worden genomen. Dat betekent dat er tot en met Pinksteren (31 mei) geen vieringen in de Christus Koningkerk gehouden worden. Een eventuele uitvaartdienst vindt plaats in de vorm van een sobere viering van woord en gebed. Zonder pastoor en zonder koor. Het aantal toegestane personen is zeer beperkt.

Pastoor Harry Scheve verzorgt vieringen zonder kerkgangers in de Johannes de Doperkerk te Zutphen. Die vieringen kunt u eenvoudig meeluisteren via de website van de parochie. Ga naar www.12apostelen.nl en klik op het groene icoontje "vieringen".

Kaarsje opsteken
De Christus Koningkerk is in de Paastijd wel geopend zodat men een kaarsje kan opsteken bij het Maria altaar. Dat kan op de volgende dagen tussen 11.00 en 12.00 uur :Palmpasen (5 april), Witte Donderdag (9 april), Goede Vrijdag (10 april) en Eerste Paasdag (12 april). Vanaf Witte Donderdag staan er ook gewijde palmtakjes klaar om mee naar huis te nemen.

Uiteraard gelden strakke regels. Maximaal drie bezoekers kunnen tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Het kan dus zijn dat men even buiten moet wachten. Informatie

Parochianen wordt aangeraden regelmatig de website van de parochie te raadplegen. Op de website www.12apostelen.nl heeft de geloofsgemeenschap Vorden/Kranenburg een speciale pagina waarop nieuws geplaatst wordt. Het is nu nog niet bekend hoe de periode tussen Pasen en Pinksteren wordt ingevuld. Ook daarover meer op de website.


www.12apostelen.nl