Nestkastjes maken. Foto: PR
Nestkastjes maken. Foto: PR

Vijftig nieuwe 'woningen' in Vierakker

VIERAKKER - Eind februari zijn er door ruim 20 inwoners van Vierakker 50 nieuwe woningen in elkaar gezet bij Theetuin Vierakker. Het betreffen hier nestkastjes die aan met name eikenbomen komen te hangen.

Het materiaal voor deze nestkastjes is gesponsord door Timmerfabriek Besseling uit Vierakker die niet alleen voor de materialen heeft gezorgd maar ook de nestkastjes in de groene kleur gespoten heeft. De nestkastjes komen verspreid in Vierakker te hangen. Het nestkastjes maken is een van de vele initiatieven van de werkgroep Levend Landschap. Deze werkgroep probeert de biodiversiteit in het dorp en omgeving te vergroten.
Levend Landschap Vierakker wordt financieel ondersteund door de gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland. De nestkastjes hebben een tweeledig doel namelijk huisvesting voor met name mezen maar ook om de eikenprocessierups te bestrijden. De mezen zijn een natuurlijke bestrijder van deze rups. De nestkastjes worden de komende week door de vrijwilligers opgehangen. "Mooi om te zien is dat de mezen gelijk de nestkast weten te vinden", aldus Veronica Bakhuizen een van de initiatiefnemers van dit project.

De nestkastjes. Foto: PR