Bibliotheek West-Achterhoek brengt vanaf maandag 30 maart bij haar leden boeken aan huis. Foto: PR
Bibliotheek West-Achterhoek brengt vanaf maandag 30 maart bij haar leden boeken aan huis. Foto: PR

Corona-service Bibliotheek West-Achterhoek

Boek aan huis voor iedereen, helpdesk, app in ontwikkeling

REGIO - Bibliotheek West-Achterhoek brengt vanaf maandag 30 maart bij haar leden boeken aan huis. Via de website kunnen e-books of luisterboeken gedownload worden. Voor mensen die digitale vragen hebben is er een dagelijkse telefonische helpdesk.

Het is even een omschakeling, iedereen thuis. Maar gelukkig kun je met de bieb blijven lezen en leren. Online zijn we gewoon 24/7 open en we komen naar je toe!

Helpdesk Voor mensen met digitale vragen rondom bijvoorbeeld e-books of luisterboeken is er een dagelijkse helpdesk. Deze service is van 10.00 tot 14.00 uur bereikbaar. Leden kunnen zich opgeven via de klantenservice-telefoon en worden door een van onze medewerkers teruggebeld.

Boek aan huis Zo lang er voldoende medewerkers en vrijwilligers kunnen worden ingezet en met een strikt hygiënisch protocol, kunnen mensen een beroep doen op deze service. Leden kunnen een e-mail sturen naar info@bibliotheekwestachterhoek.nl met hun naam, adres, lidmaatschapsnummer en het genre waar de voorkeur naar uitgaat (inclusief jeugdboeken met leeftijdsaanduiding).

Er geldt een maximum van 7 boeken per huishouden. Er wordt getracht de boeken binnen een week te bezorgen. Per adres kan op dit moment worden gegarandeerd dat er eens per maand boeken worden gebracht. We behouden ons het recht voor om de service aan te passen of te beëindigen zodra de omstandigheden daar aanleiding voor geven, maar garanderen dat we iedereen zo goed mogelijk blijven helpen. Boeken kunnen worden ingeleverd zodra de bibliotheek weer open is. Alle boeken die je nog thuis hebt zijn automatisch verlengd. En een boete hoef je niet te betalen want Bibliotheek West-Achterhoek is boetevrij.

E-books, LuisterBieb App en ThuisBieb App Leden van de bibliotheek kunnen gratis e-books downloaden op hun computer, tablet of mobiel. Speciaal in deze periode kan iedereen ook gratis luisterboeken luisteren via de LuisterBiebApp. En binnenkort wordt de bekende VakantieBieb omgetoverd tot ThuisBieb. Nog meer e-books voor iedereen! Kijk op www.bibliotheekwestachterhoek.nl/tipsvoorthuis.

Contact De Klantenservice is bereikbaar per mail op info@bibliotheekwestachterhoek.nl en telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 tot 14.00 uur op nummer 0314-333445. Een appje sturen kan op nummer 06 12172505.