In een deel van het voormalige Rabobankgebouw aan de Raadhuisstraat heeft Tandartsenpraktijk Van der Torre zijn intrek genomen. Foto: Eigen foto.
In een deel van het voormalige Rabobankgebouw aan de Raadhuisstraat heeft Tandartsenpraktijk Van der Torre zijn intrek genomen. Foto: Eigen foto.

Tandartsenpraktijk Van der Torre is verhuisd

HENGELO – Precies op de dag dat het openbare leven in Nederland grotendeels stil kwam te liggen, heeft tandartsenpraktijk Van der Torre zijn intrek genomen in een deel van het lang leegstaande Rabobankgebouw aan de Raadhuisstraat in Hengelo.

Door Alice Rouwhorst

Fris, modern en transparant zijn woorden die van toepassing zijn op de nieuwe praktijk. Binnen hangt nog niet de herkenbare tandartslucht, op dit moment voert de verflucht nog de boventoon. "Het werkt heerlijk op deze plek! Alles is ingericht en staat op de juiste plaats. We zijn al helemaal gewend. Ik hoop hier nog wel even door te gaan, toch wel minimaal zeven jaar, want ik houd van mijn werk", zegt Eduard van der Torre.

"De locatie is zeer gunstig. Het geeft een boost aan de middenstand hier. Zeker ook met de komst van het gezondheidscentrum De Eik even verderop. Mijn clientèle komt uit de gehele gemeente Bronckhorst én ver daarbuiten. Zij komen allemaal in het dorp, dat geeft reuring. Tandartsbezoek én boodschappen doen is gemakkelijk te combineren. Parkeren is daarbij geen probleem, want gelegenheid daarvoor is voldoende aanwezig."

Groeiende praktijk
Van der Torre is, nadat hij zijn studie in Nijmegen positief had afgerond, in augustus 1991 met zijn tandartsenpraktijk begonnen aan de Kastanjelaan met één behandelkamer. De praktijk barstte daar al gauw uit zijn voegen, zodat Eduard een kleine drie jaar later verhuisde naar de Fokkinkweg. Daar had hij de beschikking over twee behandelkamers aan zijn huis.

In 2002 voegde hij daar een derde kamer aan toe. De praktijk bleef groeien, waardoor uitbreiding wederom noodzakelijk was. Aan de Fokkinkweg was geen ruimte voor een vierde behandelkamer. Het leegstaande pand van de Rabobank was de geschikte locatie om de praktijk naar toe te verhuizen. De nieuwe praktijk telt vier behandelkamers, een ruime wachtkamer en een ruime afsprakenbalie. De praktijk heeft na een patiëntenstop weer ruimte voor nieuwe cliënten.

Uitbreiding van de dienstverlening
Naast algemene tandheelkunde biedt de praktijk orthodontie, implantologie en cosmetische tandheelkunde. Heel belangrijk is natuurlijk ook preventie. Daarvoor is een preventieassistente en een paro-preventieassistente in dienst. Tevens komt er op afroep een kaakchirurg in de praktijk, met name voor de wat gecompliceerde implantologie.

Feestelijke opening
De start van zijn tandartspraktijk aan de Raadhuisstraat had Van der Torre zich anders voorgesteld. "Zodra het weer kan en mag, gaan we de opening alsnog feestelijk vieren!"

De nieuwe afsprakenbalie bij tandartstenpraktijk Van der Torre. Foto: Eigen foto.
De nieuwe wachtkamer van tandartsenpraktijk Van der Torre. Foto: Eigen foto.