Lizzy Ossevoort uit Halle. Foto: PR
Lizzy Ossevoort uit Halle. Foto: PR

Lizzy Ossevoort terug in Halle door coronavirus

Lizzy Ossevoort terug in Halle door coronavirus

HALLE - Onverwacht is zangeres Lizzy Ossevoort teruggekeerd naar haar geboorteplaats Halle. Ze is bijna klaar aan de Manhatten School of Music in New York maar door het uitbreken van het coronavirus in die stad kan ze daar niet meer naar toe. "Ik woonde in Manhatten en in de stad heerst enorme paniek. Ik had zelf net voorjaarsvakantie en was op vakantie gegaan naar Pennsylvania, ik zat in de middle of nowhere en toen brak het virus een beetje uit. En vervolgens werden alle grenzen gesloten en toen hebben we dus heel snel een vliegtuig terug gepakt."

Door Mirjam Rensink

Eenmaal terug in Halle is er geen tijd om bij te komen voor Lizzy. Haar opleiding gaat namelijk wel door, in juli moet ze gewoon afstuderen. ''Veel vrienden van mij zijn ook naar huis teruggekeerd. Er zijn er nog maar drie overgebleven in New York maar zij gaan ook niet naar school, ze moeten binnen blijven. Alles gebeurt nu via de computer.''

Muziekles van Lizzy
Naast bezig zijn met het afronden van haar opleiding heeft Lizzy Ossevoort nu iets nieuws bedacht om haar dagen door te komen. ''Ik bied online muzieklessen aan. Ik probeer ook uit deze periode weer goede dingen te halen. Ik blijf positief en optimistisch." Ze is zelfs bereid om mensen gratis advies en begeleiding te geven om verder te komen met muziek maken en/of zingen. ''Op mijn Social Media, Facebook, Instagram, kunnen mensen contact mij zoeken en dan kan ik kijken hoe ik ze kan helpen. Het maakt mij niet uit of mensen veel of weinig ervaring hebben, ik vind het leuk om iedereen te helpen.'' Vanuit Halle zal Lizzy Ossevoort dan via Skype of andere digitale platformen contact zoeken met cursisten zodat ze kunnen laten horen wat ze kunnen en waar ze hulp bij kunnen gebruiken.

Voor iedereen die graag naar mooie muziek wil luisteren is Lizzy Ossevoort te beluisteren via Spotify. Ook op You Tube zijn filmpjes van haar te vinden. Lizzy's eigen voorkeur gaat uit naar Jazz met een vleugje Soul en Blues.