Christus Koningkerk Vorden breidt corona-initiatieven uit

VORDEN - De initiatieven van de katholieke kerk te Vorden vanwege de coronacrisis vallen in goede aarde. Daarom worden die initiatieven verlengd en uitgebreid. In samenwerking met het Heiligenbeeldenmuseum.

Tot en met 31 mei worden er geen vieringen gehouden. Daarvoor in de plaats komen de volgende initiatieven. Iedere woensdagavond is de kerk open van 19.00 u. tot 19.30 u. En iedere zondagmorgen is de kerk open van 11.00 u. tot 12.00 u. Het openen van de kerk gaat vergezeld van het luiden van de kerkklok.

Bezoekers kunnen een kaarsje opsteken bij het Maria altaar. De afgelopen weken is gebleken dat dit duidelijk in een behoefte voorziet. Bezoekers kunnen hun gedachten en overwegingen op schrift toevertrouwen aan een 'intentieboek'. Aan dat intentieboek (en de notities) wordt in een 'normale viering' aandacht geschonken zodra dat weer mogelijk is.

Heiligenbeelden
In de Katholieke Kerk spelen 'heiligen' een belangrijke rol. Heiligen werden bijvoorbeeld aangeroepen ingeval van ziektes, bij epidemieën of het verlies van een dierbare. Een vergelijking met de coronacrisis is al snel gemaakt. Daarom staan in de kerk enkele heiligenbeelden opgesteld. Die zijn van uitleg voorzien. Gewoon om kennis van te nemen. Of om toch iets langer bij stil te staan. Bij dit initiatief is het Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg betrokken.

Iedereen is welkom
Iedereen is van harte welkom. Uiteraard gelden er wel strakke regels. Maximaal 3 bezoekers kunnen tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Dus het kan zijn dat men even buiten moet wachten.