Voorzitter Frank van Setten van de Oranjevereniging. Foto: PR
Voorzitter Frank van Setten van de Oranjevereniging. Foto: PR

Woningsdag in plaats van Koningsdag

VORDEN - Vorige week heeft de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen het idee naar voren gebracht om Koningsdag dit jaar te vieren als Woningsdag. De Oranjevereniging Vorden sluit zich daar natuurlijk bij aan en wenst de Vordenaren een gezellige dag in hun eigen woning toe.

"De klokken van de Dorpskerk zullen luiden maar daarna zal het stil blijven in ons anders op Koningsdag zo oergezellige dorp", zegt Frank van Setten, voorzitter van de Oranjevereniging Vorden. "Dat zullen we dit jaar enorm missen, maar daarom willen we de Vordenaren laten weten dat het ons enthousiasme niet zal drukken en we ons volledig richten op de Dorpsquiz in september en Koningsdag 2021. 75 jaar Bevrijding kunnen we wel gedenken, maar niet vieren. Juist nu we merken hoe indringend vrijheidsberoving kan zijn door het corona-virus. We hebben daarom de draad weer op gepakt en bereiden een 'Bevrijdingsoptocht 75+1' voor in het voorjaar van 2021. De contacten zijn gelegd en we hopen dat iedereen die ons dit jaar actief geholpen heeft ook dan weer voor ons klaar zal staan. En natuurlijk hopen we dan ook de bevrijding van corona te kunnen vieren", vervolgt Van Setten.
Voor Koningsdag zelf worden de plannen voor dit jaar doorgeschoven naar 2021. Van Setten: "Langs deze weg wil ik iedereen die zaken voorbereid heeft bedanken voor hun inzet en we rekenen voor volgend jaar weer op hen. Rest mij nog namens Oranjevereniging Vorden onze Koning Willem Alexander van harte te feliciteren en alle Vordenaren een mooie Koningsdag in de woning te wensen."