Zorgkringloop De Boedelhof in Vorden. Eigen foto
Zorgkringloop De Boedelhof in Vorden. Eigen foto

Bij Zorgkringloop De Boedelhof kijken ze naar wat kan

VORDEN - "We zijn open als anders, nooit dicht geweest", vertelt Wim Nijkamp van Zorgkringloop De Boedelhof. "Ik ben de enige kringloopwinkel in de hele regio die nog open is. We hebben hier ruimte genoeg om elkaar te mijden en anderhalve meter ruimte te gunnen. We hebben een looproute gemaakt vanaf de trap naar boven. Het koffiehoekje is wel gesloten."

Wim legt uit: "We zijn een zorgkringloop, maar de jongelui uit de zorg die hier werken, zijn nu niet aanwezig vanwege corona. Normaal zijn we met zes of zeven medewerkers, nu twee of drie. Een aantal woont zelfstandig maar valt in de risicogroep. Anderen wonen in een woongroep, die moeten ook binnenblijven. Uit voorzorg kunnen zij niet werken."
Na een dramatisch rustige eerste week, krabbelt het bedrijf weer op. Mensen zijn aan het opruimen en willen het graag wegbrengen. "Er is daarom drie keer zoveel aanbod en we krijgen de spullen niet gesorteerd met het kleine aantal medewerkers die er nu is. We nemen daarom geen spullen in en kijken na 9 mei of het weer kan. Alleen voor urgente gevallen, kunnen we op afspraak komen."


Enkweg 17b, Vorden

0575-555456

www.deboedelhof.nl