Het samenzijn om dierbaren te herdenken kan juist nu vanwege de coronacrisis niet. Foto: PR
Het samenzijn om dierbaren te herdenken kan juist nu vanwege de coronacrisis niet. Foto: PR

Heavensride verplaatst naar 2021

VORDEN - Met pijn in het hart heeft het bestuur van de stichting Heavensride besloten om een streep te zetten door de 2020 editie van deze sportieve herdenkingsfietstocht. "De Heavensride is bij uitstek bedoeld om met elkaar dierbaren te herdenken. Dit is niet mogelijk door de coronacrisis", aldus voorzitter Ben Albers.

Het bestuur met Ben Albers, Mariëlle en Ferdy Klein Brinke en Arjan Mombarg heeft met het aflassen haar verantwoordelijkheid willen nemen in de bestrijding van de coronacrisis. De Heavensride stond gepland voor 26 juni aanstaande. De rit van 200 of 400 kilometer zou dit jaar gaan naar De Kluis in Valkenburg, terwijl voor E-bikes en de gewone fiets een parcours wachtte van 65 kilometer. "Het is een zware beslissing geweest, maar 'samen' is essentieel voor de Heavensride", vertelt initiatiefnemer Mariëlle Klein Brinke. "Samen trainen, samen rijden, samen de emoties delen in Valkenburg en in Vorden, met elkaar, familie, vrienden en bekenden. Juist dat kan nu niet. Bovendien: samen uit de crisis komen is nu het allerbelangrijkste." Het bestuur heeft na het besluit meteen een nieuwe datum vastgesteld: vrijdag 25 juni 2021. Het bestuur bedankt alle donateurs, deelnemers en de ondernemers uit Vorden en omgeving voor hun steun. "Het sponsordiner in samenwerking met Grand Bistro de Rotonde was een groot succes. Het is heel mooi om te zien hoe de Heavensride wordt gedragen in Vorden en omstreken", benadrukt Mariëlle Klein Brinke.

De donaties voor de twee goede doelen, Hospice Zutphen en Stichting Noaberhulp, blijven staan tot volgend jaar. Dit geldt ook voor de inschrijfgelden van de fietsers die zich al hadden opgegeven om mee te rijden. Kunt u volgend jaar niet van de partij zijn, dan kan het inschrijfgeld natuurlijk worden teruggevraagd. Een mailtje aan de stichting volstaat. "Maar we hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar gewoon weer van de partij is", besluit Mariëlle Klein Brinke.