De toegangspoort van het doolhof zal dit jaar gesloten blijven. Foto: Jan Hendriksen.
De toegangspoort van het doolhof zal dit jaar gesloten blijven. Foto: Jan Hendriksen.

Doolhof Ruurlo sluit hele jaar

RUURLO - Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) heeft definitief besloten dat dit jaar het Doolhof niet meer open gaat.

Door Jan Hendriksen

"De maatregelen die dinsdag 21 april door het kabinet bekend zijn gemaakt in het kader van het corona-virus bieden de komende tijd weinig perspectief om open te gaan. We hebben daarom besloten dit jaar gesloten te blijven. Erg jammer omdat het Doolhof dit jaar honderddertig jaar bestaat en we tal van leuke activiteiten hadden gepland zoals een 'Freule en Jonkheerdag' en een 'Walking Dinner' in samenwerking met de Ruurlose horeca. En natuurlijk stond er weer een spokentocht en een vossenjacht op de agenda. Al deze activiteiten worden doorgeschoven naar volgend jaar", zegt bestuurslid Wim Slotboom van de STAR. Een extra reden voor de langdurige sluiting is ook de 1,5 meter regel. Die is voor de bijna vijfentwintig vrijwilligers van de STAR in het doolhof vrijwel onmogelijk door te voeren en te handhaven. Zeker omdat er nogal eens groepen worden ontvangen.

Wim Slotboom heeft namens de STAR nog wel positief nieuws te melden. Het nieuwe Gastvrijheidspunt van de VVV aan het Kerkplein wordt indien mogelijk na 20 mei heropend. Wim Slotboom: "We blijven tot 20 mei gesloten. Mochten de maatregelen worden verruimd zullen we hierop inspelen en het gastvrijheidspunt heropenen."