Victor Steeman in de nieuwe kleuren van Lentink Sports Racing. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman in de nieuwe kleuren van Lentink Sports Racing. Foto: Henk Teerink

Rijders OW-Cup beleven eerste trainingsdag in Assen

ASSEN - Vele OW-Cup coureurs hebben op zaterdag 6 juni voor het eerst dit seizoen een gezamenlijke training afgewerkt op het TT-Circuit Assen. Na afloop konden organisatie en coureurs terugkijken op een geslaagde dag. Vanwege de uitbraak van het corona-virus zijn er dit seizoen nog geen wedstrijden verreden voor deze Cup.

Veel vaste OW-Cup coureurs, aangevuld met een aantal gastrijders onder wie Nederlands enige Grand Prix coureur Bo Bendsneyder (straatversie Yamaha R6), maakten van de gelegenheid gebruik om een flink aantal testkilometers te maken. Ondanks de frisse omstandigheden en een paar lokale regenbuien kon er naar hartenlust getraind worden. Onder de deelnemers waren veel rijders en teams uit de regio. Bikkel Motorsport reed met gebroeders Arjan en Niels. Arjan won een prijs van Dunlop banden. Hij was de snelste rijder op Dunlops in de Sportcup 1000 en kreeg een cheque van 50 euro overhandigd. Broer Niels die in de Pro Cup 1000 uitkomt werd er in de laatste training met een zwarte vlag uitgehaald. Zijn Yamaha maakte iets te veel geluid, tweetiende boven de norm.

Wennen
De uit Hengelo afkomstige Hessel Lubbers reed in Assen zijn eerste kilometers van dit jaar. Hamove-lid Victor Steeman is overgestapt van een supersport 300 klasse naar de Supersport 600. Hij rijdt samen met Jeroen Hilster voor het nieuwe team van Lentink Sports Racing. Alles ziet er spic en span uit en de snelheid zit er ook al goed in bij deze heren. Steeman moet nog wel wennen aan de snelheid die de nieuwe machine met zich meebrengt.
Thijs Peeters had in het begin van het seizoen nog twee dagen kunnen testen in Spanje voordat daar de grenzen gesloten werden. Hij probeerde het een en ander uit om een vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende afstellingen van zijn BMW. De snelle dame uit Halle, Jolanda van Westrenen reed als vanouds en gaf de dikke superbike Yamaha R1 flink de sporen in de Supercup 1000 categorie. Iedere klasse had drie trainingen op het programma en kreeg bij de derde training iets meer tijd dan bij de voorgaande oefenrondes.