PKV is volop in voorbereiding om 2020 tot een geweldig jubileumjaar te maken

Vervolg van voorpagina
Door Jan Hendriksen

VORDEN - Van alle aankopen bij Welkoop Vorden in week 25 waarvan de kassabon samen met de flyer wordt ingeleverd schenkt de winkel tien procent van het betaalde bedrag aan de PKV. In de betreffende week staat er een speciale bus in de winkel om kassabon en flyer in te werpen. Met deze sponsoractie helpt Welkoop Vorden PKV om 2020 tot een succesjaar te maken voor de leden en liefhebbers van kleindieren. Tijdens de jubileumactieweek zijn er fokkers van PKV met hun dieren in de winkel aanwezig om informatie te geven over het houden van kleindieren. PKV onderhoudt al vele jaren intensief contact met Welkoop Vorden. Zo liggen er onder meer folders van de vereniging met informatie en visitekaartjes met adressen.

Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden is een bloeiende vereniging met ongeveer zestig leden uit de gemeente Bronckhorst en omgeving die tot doel heeft om kleindierrassen en -kleurslagen in Nederland te behouden en te verbeteren. Ook wil de PKV kleindierhouders en -liefhebbers voorzien van informatie over het houden van dieren, waarin de jeugd intensief wordt betrokken. Veel leden gaan met hun dieren naar regionale en landelijke tentoonstellingen. De vereniging staat er landelijk om bekend dat de leden prachtige resultaten boeken tijdens tentoonstellingen.

Jubileumshow
PKV is volop in voorbereiding om 2020 tot een geweldig jubileumjaar te maken en wil dit jaar in het kader van het eeuwfeest nog diverse activiteiten voor haar leden en liefhebbers organiseren. Helaas speelt het corona-virus ook deze vereniging parten, waardoor enkele daarvan geannuleerd of uitgesteld worden. Het hoogtepunt van het jubileumjaar moet de jubileumshow worden die op vrijdag 30, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november in de Kapel De Wildenborch in Vorden plaatsvindt.


Zie voor jubileumactie Welkoop en PKV Vorden de advertentie elders in Contact Bronckhorst Noord.