De vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Bronckhorst. Foto: PR
De vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Bronckhorst. Foto: PR

Digitale Collecte voor Rode Kruis in de gemeente Bronckhorst

Donaties dragen direct bij aan Rode Kruis-hulpverlening in de buurt

BRONCKHORST - De collecte voor het Rode Kruis van 21 tot en met 27 juni in de gemeente Bronckhorst vindt dit jaar digitaal plaats. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor de Rode Kruis-afdeling. De corona-perikelen maken dat dit jaar de keuze is gevallen op het digitale alternatief.

Daarom vraagt het Rode Kruis afdeling Bronckhorst om een digitale donatie en hiermee bij te dragen aan het lokale werk van hun vrijwilligers. Zo is de opbrengst van de collecte van 2019 besteed aan opleidingen, aanschaf van medische verbandmiddelen, evenementenhulpverlening en bevolkingszorg. Omdat dit jaar (bijna) alle evenementen zijn afgelast zijn de Rode Kruisvrijwilligers veel minder zichtbaar, maar zij zijn nog steeds actief voor de ouderen en kwetsbaren onder ons, daarnaast ondersteunen zij momenteel de reguliere gezondheidszorg waar mogelijk.
Collectanten verspreiden deze week zo veel mogelijk huis-aan-huisflyers waarin aandacht wordt gevraagd voor de Rode Kruis collecteweek. Deze flyers zijn voorzien van een iDeal QR-code. Met deze QR-code kan middels telebankieren, met een smartphone of tablet, een alternatieve donatie worden overgemaakt.
Op de Mobiel bankieren-app zit een knop Scan QR. Door de code te scannen wordt de overboekingspagina van de app geopend. De app staat standaard ingesteld op 3 euro, maar natuurlijk mag dit bedrag worden aangepast. Het minimum bedrag is 1 euro.
Het is ook mogelijk de code te scannen met een normale QR-scan app, of bij de iPhone door een foto te maken van de scan. Dan kan op de iDeal-site een bankkeuze worden gemaakt en kan het bedrag aangepast worden.
De overboeking is absoluut veilig en vindt pas plaats als deze digitaal ondertekend is.

Wie de flyer gemist heeft, kan ook gebruikmaken van onderstaande QR-code om het bedrag dat onder normale omstandigheden in de bus zou worden gestopt alsnog digitaal over te maken.