KBO-leden genieten op het zomerterras. Foto: Fons Stapelbroek
KBO-leden genieten op het zomerterras. Foto: Fons Stapelbroek

KBO Keijenborg start voorzichtig weer op

KEIJENBORG - KBO Keijenborg heeft een leuk bedrag ontvangen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds hebben dit bedrag beschikbaar gesteld om activiteiten te ontplooien die de doelgroep tijdens de zomermaanden extra ondersteunen.

Vooral na die lange lockdown periode heeft het bestuur gezocht naar verantwoorde mogelijkheden om te ontmoeten en bij te praten. Er zijn nu al twee proefbijeenkomsten geweest, zogenaamde ‘bijpraatmiddagen’ op het terras tussen De Horst en de gymzaal dat hiervoor een kleurrijke, gezellige aankleding heeft gekregen. Drie groepen, die elkaar normaal gesproken wekelijks zien tijdens een activiteit, hebben op het geïmproviseerde terras onder het genot van koffie met koek en daarna een consumptie elkaar weer ontmoet.
Er werd wat afgepraat, soms ontroerend om te zien hoe goed dit deed, eindelijk weer contact met elkaar, zo fijn. In de komende maand zullen er regelmatig middagen georganiseerd worden voor KBO leden, dit om er voor te zorgen dat eenzaamheid onder ouderen tegen wordt gegaan tijdens de zomermaanden.
De coronacrisis heeft deze groep extra zwaar getroffen; er was weinig tot geen bezoek mogelijk en alle groepsactiviteiten kwamen stil te liggen. Natuurlijk werden deze middag de door het RIVM voorgeschreven maatregelen om Covid-19 te voorkomen, de 1,5 Meter, desinfectie en ze zaten met z’n allen heerlijk buiten onder een parasol in de zon. Hopelijk kunnen er nog veel van deze bijeenkomsten gehouden worden, dat ligt niet helemaal alleen aan de organisatie, omdat alles buiten plaatsvindt zijn ze wel afhankelijk van het weer.