Begrip voor weerstand

Vervolg van pagina 2/3

Edwin Schooltink geeft ook aan dat hij begrip heeft voor de ‘weerstand’ die er bij verschillende partijen is. Hij vindt het bijvoorbeeld jammer dat er nog geen duidelijkheid is hoe en waar op het perceel aan de Almenseweg een en ander gebouwd gaat worden. “Wanneer je al een goede schets hebt waar school sporthal en parkeergelegenheden komen te liggen dan kun je ook gericht met omwonenden werken aan een verfraaiing van het perceel door groen aan te leggen. “k heb liever een goede buur dan een verre vriend.”

Gejuich
De geopperde renovatie van het huidige Jebbink wordt niet met gejuich ontvangen door beide mannen. Vooral voor Dash hangt daar een enorm risico aan. “Ik ben daar heel angstig voor. Niemand heeft mij nog de garantie kunnen geven dat de renovatie binnen drie maanden klaar kan zijn. Eind april eindigt onze competitie. Normaal trainen we dan de maand mei nog door. We zouden dan wel eerder kunnen stoppen met trainen, maar in augustus moeten we wel weer beginnen met onze voorbereiding voor het nieuwe seizoen. En dat geldt voor al onze teams. Zulke grote renovaties, leert de ervaring, worden bijna nooit binnen de planning gerealiseerd. En vooral met de verouderde staat van de huidige sporthal. Wij zouden dan moeten uitwijken naar omliggende sporthallen, maar niet alleen wij, ook de badminton en zaalvoetbal. Dat is een onmogelijke opgaaf. Dus renovatie is voor ons geen optie”, zo geeft Bruinsma aan.

Petities
Onlangs zijn er in Vorden twee petities geweest van voor en tegenstanders. Hierbij gaf de bevolking die de moeite had genomen te stemmen aan voor te zijn met 270 stemmen voor, 160 waren tegen. Met spanning kijken Schooltink en Bruinsma uit naar de raadsvergadering van aanstaande donderdag. “Wij gaan uit van een positief besluit. Maar met de huidige coronatijd weet je het nooit. Het onafhankelijk rapport gaf duidelijk aan dat nieuwbouw van school en sporthal ook financieel de meest aantrekkelijke optie is met de meeste wederzijdse toegevoegde waarde voor Bronckhorst. Het is een unieke kans die goed is voor VO-onderwijs, sporthal, binnensportverenigingen, buitensportverenigingen, Vorden en Bronckhorst.”

Edwin Schooltink, beheerder van sporthal ‘t Jebbink
Rein Bruinsma, voorzitter van volleybalvereniging Dash