Object (staand) van Karin Kortenhorst. Materiaal: Gelakt koperdraad. Afmeting: 4 x 10 x 21 cm. Foto: Karin Vlugter
Object (staand) van Karin Kortenhorst. Materiaal: Gelakt koperdraad. Afmeting: 4 x 10 x 21 cm. Foto: Karin Vlugter

Galerie Agnes Raben biedt expositie
'tussen ruimte'

VORDEN - Galerie Agnes Raben aan de Nieuwstad 20 in Vorden opent het nieuwe seizoen met een omvangrijke solo-expositie met bijzondere sculpturen en objecten van de internationale beeldend kunstenaar Karin Kortenhorst, die onder de titel ‘tussen ruimte’ van 7 september tot en met 17 oktober haar nieuwste werk presenteert. De galerie is open op afspraak; en tijdens exposities op zaterdag, zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur.

In de galerie begeeft de bezoeker zich door de verschillende expositieruimten als door een dwaaltuin waarin een zestigtal sculpturen, met een eigen formaat, karakter en uitstraling hun eigen plek lijken te hebben veroverd.

Karin Kortenhorst
Na de opleiding tot edelsmid studeerde Karin Kortenhorst aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) 3D-Design. Haar werk ontwikkelde zich van sieraden en accessoires naar sculpturale objecten.
Haar werk werd tentoongesteld in galerieën en musea in onder meer Spanje, Ierland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Griekenland, Duitsland en Nederland en is aangekocht door musea en particulieren in Nederland, Canada en Australië.
Voor Karin Kortenhorst speelt de duiding van begrippen als ruimte en grens in haar recente werk een interessante en belangrijke rol. Gegrepen door de transformatie van materiaal tot sculptuur werkt de kunstenaar met materialen als staal-, aluminium-, messing- of koperdraad. Door het materiaal te buigen, draaien, hameren, haken en wikkelen ontstaan transparante volumes met als het ware min of meer doorlaatbare huiden van draad. Deze omhullen lucht en maken ruimte zichtbaar. Zonder omkadering blijft ruimte immers onwezenlijk.
Doorlaatbare gewikkelde, geweven of gehaakte grenzen laten ruimte meerduidig worden. Want wat maakt een grens precies uit? Wat wordt eigenlijk van elkaar gescheiden? En onder welke condities transformeert een grens naar verbinding, dialoog, contact? Vraagt de kunstenaar zich af.
De ruimte, bepaald door afgrenzing of juist verbinding, noemt Karin Kortenhorst ‘tussen ruimte’ of beloftevolle leegte. Ze is beloftevol omdat haar betekenis (nog) niet is ingevuld en verbeelding stimuleert.

Opening
Andrea Prins (architect, onderzoeker en auteur) en Karin Kortenhorst openen de expositie met een tweegesprek op zondag 6 september. Aanvang 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30. Reserveren voor de opening is verplicht via mail.

KunstZondagVorden
Op 13 september, tijdens KunstZondagVorden is bij Galerie Agnes Raben de kunstenaar Karin Kortenhorst aanwezig om mee in gesprek te gaan.


agnes@galerieagnesraben.nl

galerieagnesraben.nl