Alzheimer Café Zutphen e.o. start vanaf 15 september

Alzheimer Café Zutphen e.o. start weer

WARNSVELD - Het Alzheimer Café Zutphen e.o. zal op dinsdag 15 september de deuren weer openen (onder voorbehoud van de ontwikkelingen omtrent Covid-19). Thema van de bijeenkomst is 'Als opname in zicht komt' en het zal plaatsvinden van 19.30 tot 21.00 uur in 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld.

Tijdens deze bijeenkomst wordt teruggekeken op de afgelopen corona-periode. Aansluitend zullen de casemanagers dementie, Karen Gieling en Helma Sletterink, uitleg geven over wat er allemaal komt kijken bij een opname. Bij dementie komt er vaak een moment dat thuis wonen niet meer gaat. Opname in een verpleeghuis kan dan een goede oplossing zijn, maar ook een lastige beslissing. Ook zullen ze ingaan op de veranderende regels in het kader van de invoering van de wet Zorg en Dwang per 1 januari 2020. Zoals altijd is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Alzheimer Café
In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomst, krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Het Alzheimer Café is geopend op iedere derde dinsdag van de maand. Bij binnenkomst wordt men gecontroleerd op de gezondheid met betrekking tot corona en men wordt gevraagd de persoonlijke gegevens te registreren.

Voor meer informatie, bel of mail naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411 of alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl..