Koen Jansen Snelste Man op de Varsselring

Koen Jansen Snelste Man op de Varsselring

HENGELO - Koen Jansen uit Baak heeft op 27 augustus de Snelle Man tijdrit op de Varsselring gewonnen. Hij fietste de tijdrit van RTV Vierakker-Wichmond als snelste in 19 minuten en 58 seconden.

De renners moesten drie ronden op de Varsselring afleggen, een totale afstand van 14.5 kilometer. Martin Weijers uit ’s Heerenberg finishte als tweede in een tijd van 21 minuten en 15 seconden. Het podium werd gecompleteerd door Peter Makkink uit Hengelo in 21 minuten en 41 seconden.
De Snelle Man tijdrit is een voorbode van het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) dat op 3 oktober verreden wordt in Biddinghuizen. De medailles zullen verdeeld worden op een geheel nieuw parcours: er wordt gestart en gefinisht bij Flevonice. Voorgaande jaren lagen start en finish in Dronten. Het parcours telt 48 kilometer.

Op 27 december staat de jaarlijkse Kasteelcross in Vorden gepland. RTV Vierakker-Wichmond, de organiserende vereniging, hoopt dat de cross door kan gaan in deze onzekere tijden. Voorlopig staat het evenement in Vorden bij de wielerunie nog op de agenda.