Vorden 1 wint na vier verliesbeurten

Vorden 1 wint na vier verliesbeurten

VORDEN - Na vier nederlagen in de eerste vier duels en een doelgemiddelde van 3 voor en 15 tegen, was het afgelopen zaterdag dan eindelijk raak: Vorden won haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Zaterdag-tweedeklasser P(rins) H(endrik) uit Almelo moest er in Vorden aan geloven in de tweede bekerwedstrijd. Het werd 1-0.

Het eerste elftal van v.v. Vorden begon half augustus aan de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 waarin het voor het zesde achtereenvolgende jaar in de 2de klas zal gaan voetballen en dat net als het afgelopen seizoen de boeken in zal gaan als het ‘corona-seizoen’. Na de eerste trainingen van Manfred Graven speelde Vorden op donderdag 20 augustus de eerste oefenwedstrijd, tegen AZC in Zutphen. Op dinsdag 25 augustus volgde een weerzien met oud-trainer Michel Feukkink bij Warnsveldse Boys en op zondag 30 augustus begon de bekerpoule in Haaksbergen tegen tweedeklasser Bon(ifatius) Boys. Donderdag 3 september was er nog een oefenwedstrijd in Giesbeek tegen vierdeklasser GSV en de resultaten waren tot dan toe niet om over naar huis te schrijven. Maar tegen PH, de 101-jarige club uit Almelo keerden de kansen.

Hulptroepen
De selectie van trainer Manfred Graven is dit seizoen aangevuld met Musa Dagdelen uit Lochem en de uit het tweede elftal terug gekeerde Rik Schröer en bestaat uit zestien spelers. In de voorbereiding is echter gebleken dat Ate Barendsen toch langdurig uit de roulatie zal zijn wegens knieproblemen. Bovendien was Daan Horstman twee weken afwezig wegens vakantie. Zodoende moest er de laatste twee weken regelmatig een beroep worden gedaan uit spelers uit de JO19-1 (A1) zoals Dion Besselink (18), Nick Ziggers (18) , Bart Jansen (18) en Sander Visschers (16).
In de wedstrijden tegen AZC, Warnsveldse Boys en Bon.Boys werd aangetreden met een achterhoede die ‘één op één’ speelde met drie man achterin. Maar telkens kwam Vorden in het eerste kwartier van de wedstrijd al op achterstand en de drie wedstrijden werden verloren met resp. 4-1, 4-1 en 4-0. Ook GSV versloeg de Vordenaren, met 3-1
Afgelopen zaterdag tegen PH had Manfred Graven niet de beschikking over Roy Böhmer, Daan Horstman en Luuk Smit. Vorden begon dan ook met een 4-3-3 opstelling, waarbij Bas Abbink weer achterin stond, samen met Bart Stokman, Bas Korststee en Niels Rondeel. Door een doelpunt van Rik Schröer en een achterhoede die voor het eerst dit seizoen ‘de nul’ hield, kwam de eerste overwinning van dit seizoen op het scorebord te staan. In de bekerpoule hebben de geel-zwarten nu drie punten uit twee wedstrijden, net als Bon. Boys.
Lijstaanvoerder Voorwaarts Twello (1e klas) is zondag aanstaande de laatste tegenstander. Dit team noteerde de volle zes punten uit twee wedstrijden. De verwachtingen zijn niet hooggespannen. In de laatste elf seizoenen van het bekertoernooi wist Vorden 1 zich alleen in 2016-2017 te plaatsen voor de tweede ronde, waarin het team vervolgens werd uitgeschakeld door de Tubanters uit Enschede. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat een lager geklasseerde tegenstander voor een stunt weet te zorgen.
De wedstrijd van Vorden 1 tegen Voorwaarts Twello op het Sportpark begint om 14 uur.