De laatste keer maïs oogsten aan de Almenseweg. Foto: Jopie Wullink
De laatste keer maïs oogsten aan de Almenseweg. Foto: Jopie Wullink

De Laatste Keer

Het is ruim 43 jaar geleden dat wij als pas getrouwd stel met ons eerste kind van de drie op de Almenseweg 1 kwamen wonen op het, voor ons, mooiste plekje van Vorden.

De koeien graasden achter onze tuin op het land, dat toen nog weiland was en de schoorsteen van de Vordensche Coöperatieve Roomboterfabriek stond als een baken aan de andere kant van het spoor.

Na enkele jaren kwam er maïs i.p.v. koeien achter ons huis en vele jaren later kwamen er aan de overkant van het spoor huizen, waarvan alleen de naam van die buurt nog herinnert aan de zuivelfabriek.

En nu is de maïs voor de laatste keer van het land gehaald en zal daar binnen afzienbare tijd een school verrijzen.

Zo gaat het nu eenmaal in het leven: er vinden veranderingen plaats en de ene verandering is prettiger dan de andere, maar over het algemeen wen je er toch ook weer snel aan.

Dat is het dan ook waar wij van uitgaan, met het gevoel erbij dat we het heel fijn vinden om al zo lang en met zoveel plezier op 'onze' mooie plek te wonen. Wel hopen wij, dat de 'nieuwe' plek achter ons huis aan de Almenseweg, vooral een plek zal worden met behalve de toegang tot de school, ook een uitstraling passend bij een dorp in een landelijke en groene omgeving.

Henk en Jopie Wullink
Almenseweg, Vorden



De laatste keer maïs oogsten aan de Almenseweg. Foto: Jopie Wullink