Frank Schiphorst leidt zijn aanspanning door de waterbak op De Hietmaat. Foto: Theo Janssen
Frank Schiphorst leidt zijn aanspanning door de waterbak op De Hietmaat. Foto: Theo Janssen

Niets is normaal…

In Stap en Draf houdt laatste outdoor-wedstijd in twee weekenden

HENGELO - Na 1 september zouden er weer evenementen georganiseerd mogen worden en dus hoopte de vereniging In Stap en Draf zoals alle jaren de laatste outdoorwedstrijd van het seizoen te mogen organiseren.

Eind juli was duidelijk dat veel menners die hoop ook koesterden en ze melden zich massaal aan. Te veel voor een ‘normale’ wedstrijd en daarom ging men voor twee weekenden: de eerste met ponyaanspanningen, het tweede (reguliere) weekend van oktober is voor de paarden en voor de pony’s die het eerste weekend niet kunnen, zij zijn dan van harte welkom.

Calami-

teitenplan

is akkoord

bevonden

Maar corona blijft bezig
Inmiddels is het bijna zover en de spanning is nog altijd of het door mag gaan of komt er toch een tweede golf in de Achterhoek. Bij In Stap en Draf zijn ze positief gestemd en gelukkig ook hun sponsoren. De trouwe sponsoren konden ze in het begin van het jaar niet bezoeken en toch hebben ze – toen in augustus duidelijk werd dat er een wedstrijd zou gaan komen – de vereniging ondersteund, daar waar ze kunnen. In dank daarvoor staat hieronder een lijst met alle trouwe sponsoren vermeld van de afgelopen jaren.
De Veiligheidsregio en de gemeente Bronckhorst zijn akkoord met het Calamiteitenplan van In Stap en Draf en dat houdt in dat er regels zijn die door iedereen die zich op het terrein begeeft, nageleefd moeten worden. Het terrein is voldoende groot om de 1,5 meter in acht te kunnen nemen en de verwachting is dan ook dat men zich aan deze regel houdt. Publiek is helaas niet toegestaan tijdens deze wedstrijd.

Er worden geen prijzen uitgereikt aan het eind van de wedstrijd omdat samenscholing ongewenst is en zo hoeft men niet te wachten op de uitslag. Ook tijdens deze wedstrijden verloopt de communicatie vooral via de sociale media. Op de site www.instapendraf.nl. wordt aan de laatste stand aandacht gegeven.

Het kan zijn dat op het laatste moment de maatregelen op een dusdanig manier aangepast worden, dat het bestuur van In Stap en Draf moet besluiten de wedstrijd te annuleren wat de vereniging uiteraard niet hoopt!


Voor nader info: wedstrijdsecretariaat@instapendraf.nl

Dick Bolt zal tijdens de laatste outdoorwedstrijd van In Stap en Draf rijden. Foto: Theo Janssen
Lisa Tutert en haar inspanning op De Hietmaat. Foto: Theo Janssen