Van Vleuten fietst met gekwetste pols naar zilver op WK

VORDEN - Annemiek van Vleuten heeft zaterdag de zilveren medaille behaald in de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap wielrennen in het Italiaanse Imola. De in Vorden opgegroeide wielrenster fietste de race om de wereldtitel met een brace om haar pols. Amper een week voor het WK brak ze die pols bij een val in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Haar herstel ging zo snel dat ze eind vorige week besloot het WK toch te rijden.

Door Luuk Stam

Van Vleuten had onderweg niet veel last gehad van haar pols, zo vertelde ze na afloop voor de camera van de NOS. “Verbazingwekkend, het is een wonder dat ik hier vandaag sta en dat ik dit interview ook kan geven”, sprak ze tegenover verslaggever Han Kock. “Vorige week had ik nooit gedacht überhaupt hier te zijn. Dat ik hier nu met een medaille om mijn schouders sta, is toch wel heel mooi.”

Het goud in Imola ging naar landgenote Anna van der Breggen, die al op 40 kilometer van de finish wegreed en solo aankwam. Daarachter vocht Van Vleuten met de Italiaanse Elisa Longo Borghini om het zilver. De twee sprintten tegen elkaar op het autocircuit van Imola. Dat was bepaald niet zonder risico en dus liet Van Vleuten na afloop bij de NOS lachend weten nog wel even aan haar moeder Ria te hebben gedacht. Zij woont nog altijd in Vorden.