Quintus E-jeugd wint uitwedstrijd tegen Artemis

HENGELO – Zaterdag 10 en zondag 11 oktober stonden uit- en thuiswedstrijden van Hanbalvereniging SV Quintus op het programma. Hier de verslagen van de Heren Senioren en de E1.

Zaterdagavond 10 oktober moest heren 1 aantreden in en tegen HV Huissen 1. Aanvallend werd te weinig met snelheid gespeeld. Ook de snelle tegenaanvallen liepen niet zoals het moest. Gelukkig stond de dekking goed, waardoor het bijna de gehele eerste helft gelijk op ging. Quintus verzuimde echter om afstand te nemen van de Huissenaren. In de laatste vijf minuten werden kansen onbenut gelaten, terwijl ze aan de andere kant wel erin vielen. Met een 13-10 achterstand gingen de Hengeloërs de rust in. De tweede helft verliep alles behalve vlekkeloos. De eerste twintig minuten werd maar één keer gescoord. Na twintig minuten stond een 23-11 tussenstand. Er werd te gehaast afgesloten en schotpogingen waren ondermaats. De laatste tien minuten herpakte Quintus zich en kwam terug tot zeven doelpunten. De dekking zat beter dicht en ook aanvallend liep het goed. Het resulteerde uiteindelijk in een 27-18 uitslag.
Kijkend naar de wedstrijd had er meer ingezeten. Er moet beter worden omgesprongen met de doelkansen en vooral de rust proberen te bewaren als het even niet loopt.

Zondagochtend 11 oktober speelde de Quintus E-jeugd uit in Doetinchem tegen HV Artemis'15 E2. Het was een spannende wedstrijd, waar het er regelmatig fanatiek aan toe ging. Er waren mooie kansen aan beide kanten, maar ook regelmatig balverlies, waardoor het spel vaak wat 'rommelig' was. Mede door goed keeperswerk kwam en bleef Quintus op voorsprong en ging met 3-8 de rust in. In de tweede helft zette dit zich voort en bleef het spannend. Artemis leek nog wat terug te komen, maar Quintus kon de voorsprong behouden en sloot de wedstrijd af met 9-16.

Het weekend van 17 en 18 oktober is het herfstvakantie. Daarna staan op 25 oktober twee uitwedstrijden, maar ook zes thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp op het programma: 09:00 uur Quintus E1 - HV Artemis '15 E1; 09:55 uur Quintus HC1 - HV Artemis '15 HC1; 10:55 uur Quintus HA1# - AHV Achilles HA1; 12:05 uur Quintus HS2 - Erica '76 HS1; 13:15 uur Quintus HS1 - Unitas HS2; 14:40 uur Quintus DS1 - HV Artemis '15 DS2.