VV Vorden biedt 10.000 vierkante meters veld aan voor een tientje per stuk

VORDEN - Eindelijk is er een oplossing in zicht voor het jarenlange veldentekort voor VV Vorden. De voetbalvereniging start het 'Kunstgras-project', dat moet leiden tot voldoende wedstrijd- en trainingsmogelijkheden voor alle elftallen. Eén probleempje: de club moet op korte termijn 100.000 euro bij elkaar krijgen. En daarom mag iedereen een of meer vierkante meters kunstgras kopen, voor een tientje per stuk. Zo kunnen gezinnen, families, vriendengroepen, elftallen, commissies, supportersgroepen, bedrijven maar ook individuele Vordenaren er als veldsponsor voor zorgen dat er voortaan gewoon gevoetbald kan worden.

"Na vijftien jaar inspanning, overleggen, bijeenkomsten en vele, vele uren werk door een groot aantal vrijwilligers binnen de club, is het nu eindelijk gelukt om een oplossing te vinden voor het veldentekort. In 2004 tijdens het 75-jarig bestaan was er bij onze club met 350 leden en 22 elftallen al sprake van een veldentekort. Dit werd destijds deels opgelost met de aanleg van een oefenhoek(je)", vertelt voorzitter Marc van der Linden.
"Onze club bestaat nu, vijftien jaar later, uit 550 leden en 31 elftallen. Met drie natuurgrasvelden en een oefenhoek en de groei van het aantal elftallen is het veldentekort in al die jaren alleen maar groter geworden. En ondanks de lichtinstallatie met de mogelijkheid om te trainen op alle velden en de vergroting van de oefenhoek blijft het veldentekort toch een constant terugkerend probleem", aldus Van der Linden.
Door de te hoge belasting van de wedstrijdvelden moeten trainingen worden afgelast en is het spelen van (oefen)wedstrijden doordeweeks onmogelijk. "Ons tekort is heel eenvoudig vast te stellen met een tool van KNVB en NOC*NSF. Via deze tool kwam in 2009 al een tekort van 1,1 veld naar voren en nu in 2020 is het zelfs 2,2. Aangegeven wordt dat er twee trainingsvelden en drie wedstrijdvelden nodig zijn. Wij komen dus 1,5 trainingsveld tekort", verzucht de voorzitter.

Oplossing
Uitbreiding van het aantal velden is na vele jaren onderzoek niet mogelijk gebleken, maar gelukkig is er toch eindelijk een andere oplossing gevonden voor het veldentekort. Het is de voetbalvereniging Vorden namelijk gelukt om samen met de vmbo-school ’t Kompaan een plan goedgekeurd te krijgen waarbij de gemeente Bronckhorst met drie ton uittrekt om de aanleg van een kunstgrasveld grotendeels te financieren. Het wordt aangelegd op de plek waar nu het derde veld ligt. Het aantal velden wordt daarmee nog steeds niet vergroot, maar kunstgras heeft een veel grotere belastbaarheid: het kan veel vaker en langer gebruikt worden. "Wij zien hierin dus eindelijk een oplossing voor ons veldentekort. Tevens is het mogelijk om met dit kunstgrasveld nog meer activiteiten te ontplooien op ons Sportpark door bijvoorbeeld de samenwerking met ’t Kompaan", geeft Marc van der Linden aan namens VV Vorden.

Vier ton
Het gehele project gaat ongeveer 400.000 euro kosten, en dat houdt in de vereniging zelf nog 100.000 euro op tafel moet zien te krijgen. VV Vorden is nu zelf aan zet. Maar waarom per se nu, midden in het seizoen 2020-2021 en midden in de coronacrisis? "Het belangrijkste argument is natuurlijk dat wij het kunstgrasveld als vereniging ontzettend hard nodig hebben. Maar een andere belangrijke reden is dat door een subsidieregeling voor stichtingen en verenigingen 20 procent van de investering kan worden teruggevraagd, dus nu actie ondernemen scheelt 80.000 euro", aldus Van der Linden.
"Als VV Vorden starten we daarom op 18 oktober met het ‘Kunstgrasveld-Project’. Vanaf dat moment lanceren wij een online ‘webshop’ waarop 10.000 vierkante meter kunstgras te koop is, voor 10 euro per vierkante meter. Na de aanschaf (en directe betaling via IDeal) is jouw vierkante meter dan direct te zien op ons online kunstgrasveld. En wanneer je dat wil, komt jouw naam in beeld."
"Wij zijn nu zelf aan zet en de bal ligt dus bij ons en bij iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. Er zijn al vele vrijwilligers druk mee geweest (VVTT-commissie, trainers, Bestuur en Jeugdcommissie), maar nu zullen wij er nog een keer een succes van moeten maken. Koop dus die vierkante meter(s) en alleen dan kunnen wij eindelijk met z’n allen profiteren van het altijd bespeelbaar zijn van het kunstgrasveld. Zo kunnen wij als VV Vorden met een gerust hart de komende tien jaar tegemoet zien’, aldus de voorzitter namens de projectgroep ‘Kunstgrasveld-Vorden’.

Veiling en verloting
Sponsors kunnen online één of meerdere vierkante meters ‘aanklikken’ en zo voor een bepaald bedrag ‘eigenaar’ worden van een gedeelte van het kunstgrasveld. In totaal zijn er op deze manier 10.000 vlakken (vierkante meters) te koop. Vorm je eigen initialen, je naam of kies een bijzondere positie, alleen of samen met anderen. Kopers van een m2 maken ook nog eens kans op mooie prijzen. Er zijn er ruim vijftig en ze komen bij de opening van het kunstgrasveld in april 2021 letterlijk uit de lucht vallen. De hoofdprijs is een e-bike. Verder kun je de nieuwste iPhone, een snelle laptop en vele andere mooie prijzen winnen. Hoe meer m2 je koopt des te groter de kans op een winnend lot.
Tenslotte vindt er in het voorjaar van 2021 ook nog een veiling plaats. De precieze datum hiervan wordt nog bekendgemaakt. De veiling zal plaatsvinden op het hoofdveld waarbij de met een * gemarkeerde speciale plekken per opbod verkocht worden. Span samen om een plek te kopen, wees creatief en hou de media in de gaten voor de veilingdatum, is het advies van de voetbalvereniging.