D66 Bronckhorst stemt tegen vestiging Treehouse Resort

Tijdens de Raadsvergadering van Bronckhorst heeft D66 Bronckhorst een hard punt gemaakt om te voorkomen dat het Treehouse Resort in Hengelo aan de Ruurloseweg/Scharfdijk er komt. “Wij constateren dat vijf groter dan gemiddelde luxe recreatiewoningen in dit stukje bos de natuur onnodig geweld aandoet. De buitenissige boomwoningen zullen voor veel overlast zorgen waarmee niemand gebaat is”, aldus fractievoorzitter Jan Engels van D66 Bronckhorst.
Het plan voor de Treehouse Resort staat op een lange lijst van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied'. In de raadsvergadering heeft D66 Bronckhorst gepoogd met een amendement dit project van de lijst af te krijgen. Dat voorstel kreeg geen meerderheid in de raad. D66 Bronckhorst stond voor de afweging of alles in het bestemmingsplan goed te keuren inclusief het Treehouse plan of het volledige plan af te keuren. D66 Bronckhorst heeft voor het laatste gekozen. Jan Engels: ”Veel van de plannen in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied' kunnen op onze steun rekenen. Maar om nu voor te stemmen terwijl er een heel slecht plan deel van uitmaakt gaat ons echt een brug te ver”.
Eerder hadden inwoners die tegen de vestiging van het Treehouse Resort zijn een bondgenoot gevonden in D66 Bronckhorst. Jan Engels: "We zien dat veel buurtgenoten het Treehouse Resort met recreatiewoningen zo groot als de kubuswoningen in Rotterdam niet zien zitten. En dat begrijp ik goed, hun zorgen delen wij als partij die wil luisteren naar direct betrokkenen en belanghebbenden”.
D66 Bronckhorst had al eerder aangegeven dat de natuur onevenredig hard geraakt wordt. De bomen die in dit al droge bosgebied staan zullen nog verder worden uitgedund en dan gaat weer een stukje natuurgebied in onze gemeente ten onder, zo liet D66 Bronckhorst eerder weten aan de gemeenteraad. "Dat moet we niet willen met elkaar. Het is dan ook moeilijk te vatten dat de coalitiepartijen Gemeente Belangen Bronckhorst, GroenLinks en VVD nu voor een plan zijn waarin een luxe resort voor een zeer select groepje gebruikers onderdeel is”, aldus de fractievoorzitter van D66 Bronckhorst.