Nieuw: Bronckhorster Bedrijvenpanel

BRONCKHORST - Na een aantal jaren te hebben deelgenomen aan het landelijke onderzoek ‘MKB-vriendelijkste gemeente’ wil de gemeente Bronckhorst een eigen Bronckhorster Bedrijvenpanel samenstellen.

Via een gerichte wervingscampagne kunnen ondernemers zich binnenkort aanmelden als panellid. “We vinden het belangrijk om de input vanuit ons eigen bedrijfsleven te verzamelen”, vertelt Gert Jan Mugge, accountmanager Bedrijven bij gemeente Bronckhorst. “We zien het panel als communicatiemiddel waarmee we, door twee of drie keer een kort vragenlijstje te laten invullen, informatie vergaren. De resultaten kunnen aanleiding zijn om nader met bedrijven in gesprek te gaan.”

Hoe beoordeelt het Bronckhorster midden- en kleinbedrijf of het bedrijfsleven de gemeente Bronckhorst als dienstverlener? Dit wil de gemeente van de ondernemers die in het panel plaatsnemen weten. “Ook de communicatie, bereikbaarheid en informatievoorziening van de gemeente naar de bedrijven toe zijn belangrijke items. We willen daarnaast ook weten hoe dit in coronatijd wordt ervaren.”

De eerdere uitslagen van de landelijke lijst worden als referentie gebruikt en door de gemeente, samen met Moventem, onderzoek- en adviesbureau in Zutphen, geanalyseerd. “Zo kunnen we een vergelijk gaan maken. We willen ons rode loper-beleid naar minimaal een zeven tillen.”