Radio/TV Ideaal beschikte over opnames van eerdere kerstconcerten van het Vordens Mannenkoor. Foto: PR

Radio/TV Ideaal beschikte over opnames van eerdere kerstconcerten van het Vordens Mannenkoor. Foto: PR

Vordens Mannenkoor zit niet stil

Speciaal samen- gestelde kerst- gedachte vervangt traditioneel kerstconcert

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Ook voor het Vordens Mannenkoor is 2020 een bijzonder jaar. Zonder traditioneel kerstconcert bijvoorbeeld. “Dat is natuurlijk geen nieuws maar we zijn er niet blij mee. Mede hierdoor gaan mensen bedenken op wat voor manier we toch nog iets positiefs van ons koor kunnen laten horen. En we hebben goed nieuws”, aldus voorzitter Henk Sleumer van het koor.

"Met allerlei vrijwilligers die zich samen inzetten kunnen we met elkaar weer kleine leuke dingen doen", zegt Henk Sleumer. “Natuurlijk is ons koor achter de schermen wel actief met dirigent Christo Guenov die ons bijvoorbeeld digitaal ondersteunt door van meerdere nummers de verschillende zangpartijen voor te spelen. Zo blijven de zangers van ons koor toch bezig met hun hobby.”
Daarnaast bood de Stichting Vrienden van de Dorpskerk het Vordens Mannenkoor de mogelijkheid om een alternatief voor hun kerstconcert samen te stellen. In de Dorpskerk mocht het koor een kerstgedachte opnemen. Vrijwilligers van Streekradio Radio Ideaal maakten daar opnamen van en combineerde die met beelden van eerdere optredens van het koor. Daarmee stelde de radiozender een leuk kerstconcert samen om op hun televisiekanaal uit zenden.

Niet meer repeteren
“Ondanks het feit dat we na de zomervakantie toch al begonnen waren met de voorbereidingen voor het kerstconcert konden we vanaf oktober niet meer repeteren als gevolg van de coronamaatregelen. Radio/TV Ideaal beschikte echter over opnames van eerdere kerstconcerten van het Vordens Mannenkoor. Zij zijn bereid gevonden om daar een klein nieuw concert uit samen stellen en aan te vullen met een actuele opname van de kerstgedachte 2020, die op passende wijze door onze bariton Theo Frencken wordt voorgedragen”, vertelt Sleumer over de totstandkoming van het tv-miniconcert.
Het alternatieve kerstconcert van het Vordens Mannenkoor is al te zien op Ideaal TV, het internetkanaal van Radio Ideaal. Het filmpje is op elk gewenst moment aan te klikken op onderstaande website. Het Vordens Mannenkoor hoopt volgend jaar weer in levenden lijve voor een traditioneel kerstconcert te kunnen zorgen.


www.radioideaal.nl/televisie.php