De nieuwe kalender van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Foto: Bomenbelang

De nieuwe kalender van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Foto: Bomenbelang

Bomenbelang komt met nieuwe kalender

Opbrengst is voor behoud van waardevolle bomen en de aanplant van nieuwe bomen in de gemeente

BRONCKHORST - De Vereniging Bomenbelang Bronckhorst heeft, zoals veel verenigingen, een bijzonder jaar achter de rug waarin veel activiteiten niet konden doorgaan. Maar corona was geen hinderpaal voor het maken van een nieuwe jaarkalender.

Tal van evenementen moesten het afgelopen jaar vervallen. Er was geen boomplantdag en geen goededoelen-markt in Vorden in het voorjaar. Ook geen excursie op ’t Zelle en geen rondgang langs potentiële monumentale bomen voor aanmelding in het landelijke register. De kerstmarkten in Kranenburg en Vorden in het najaar werden eveneens afgeblazen.

Niet alleen de mensen hadden een moeilijk jaar. Ook de bomen, vooral door de aanhoudende droogte in de Achterhoek. De vereniging maakt zich grote zorgen om vooral oude eiken en beuken en blijft dan ook aandacht vragen voor bomen en groenvoorzieningen, voor beter waterbeheer en biodiversiteit en voor maatregelen voor klimaatbeheersing.

Bomenbelang Bronckhorst heeft, net als vorig jaar, weer een prachtige kalender gemaakt. Het jaar 2021 toont twaalf unieke bomen en boomgroepen in de eigen gemeente. De maandkalender laat ze zien in de verschillende seizoenen. Met de verkoop van deze kalender probeert de vereniging iets goed te maken van de gemiste inkomsten van de kerstmarkten. De opbrengst wordt ingezet voor het behoud van waardevolle bomen en de aanplant van nieuwe bomen in de gemeente. De kalender heeft het A4-formaat en is voorzien van een ringband.

De kalender is te verkrijgen door 13,50 euro over te maken naar Vereniging Bomenbelang, banknummer NL 41 INGB 0007.346.353 o.v.v. adres en kalender 2021. Meer informatie op de website of via een e-mail aan bomenbelang@gmail.com.


www.bomenbelang.nl