Bruna Vorden bezorgt ook aan huis. Foto: PR

Bruna Vorden bezorgt ook aan huis. Foto: PR

Bruna bezorgt bestelling ook thuis

VORDEN – De Bruna in Vorden kent traditioneel een drukke feestmaand. Dat is nu niet anders. Dat maakt het met de geldende coronamaatregelen echter soms wel een uitdaging.

"Deze maand is eigenlijk één grote actie”, zegt Carmen Rondeel van de Bruna lachend. De Sinterklaasperiode waren we al superdruk. Nu lijkt het erop dat we het nog drukker krijgen. “Bijvoorbeeld bij het verzenden van pakketjes. Mensen kunnen niet zoals normaal bij elkaar op bezoek en je ziet dat er meer pakketjes worden verzonden, ook naar familie in het buitenland.”
Rondeel ziet dat de Achterhoekse producten en kookboeken deze feestmaand erg in trek zijn. "Mensen kunnen bij ons bestellen. Dan pakken wij de producten in en bezorgen het thuis.”
De coronaregels in de winkel moeten worden opgevolgd. Er zijn twintig winkelmandjes beschikbaar. Iedere klant dient er eentje te pakken. “Daar letten we op, net als op de hygiënemaatregelen. En ook of men zich aan de mondkapjesplicht houdt. Het voelt soms wel een beetje als politieagentje spelen, maar het is in ieders belang natuurlijk. Want ik denk dat iedereen graag veilig wil winkelen, toch?”

Openingstijden aangepast
Om veilig en rustiger te kunnen winkelen wil Bruna tot aan de kerst de openingstijden verruimen: van maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.