RK kerk annuleert kerstviering

VORDEN - De nieuwe coronamaatregelen zijn ook van invloed op de vieringen in kerken. Ook de Katholieke kerk in Vorden past de vieringen daarom aan. Zo gaat de Kerstviering op donderdagavond 24 december niet door. De Nederlandse bisschoppen hebben dat besloten naar aanleiding van de nieuwe lockdown-maatregelen.

Er zijn wel twee digitale alternatieven. Via livestreaming kan men op Kerstavond 24 december toch een lokale Kerstviering volgen om 21.30 uur gaat pastor Joost Baneke voor in de St. Jan te Zutphen en om 22.00 uur gaat pastoor Harry Scheve voor in de Johannes de Doperkerk te Keijenborg. Het betreft (uiteraard) vieringen zonder kerkgangers. Voor meer informatie kijk op www.12apostelen.nl of www.vierkerstmis.nl.

Wel een kaarsje opsteken
Tot en met het weekend van 3 januari 2021 zijn er sowieso geen vieringen in de Christus Koningkerk te Vorden. De kerk is wel open om een kaarsje op te steken. Uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen. Daartoe is er gelegenheid op Eerste Kerstdag 25 december van 10.00 tot 11.00 uur, Tweede Kerstdag 26 december van 10.00 tot 11.00 uur en op zondag 3 januari van 10.00 tot 11.00 uur.

Op dit moment is nog niet bekend hoe het verder zal gaan met vieringen in de Christus Koningkerk. Kijk voor de laatste stand van zaken op de website van de parochie, op de pagina 'Vorden'.