'Alles anders' in de Dorpskerk

VORDEN - Op Kerstavond 24 december om 19.30 uur is er in de Dorpskerk van Vorden een Kerstavond/Kerstnachtdienst. Het thema zal zijn 'Alles anders'. Dit thema sluit helemaal aan bij de periode waarin we nu zitten.

Het zal ook voor de Protestantse Gemeente Vorden op deze Kerstavond er heel anders aan toe gaan. Het is namelijk vanwege overheidsmaatregelen niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn in de kerk. Maar men hoeft van de Kerstviering niets te missen want deze is prima te ontvangen online met beeld en geluid via de website van de kerk. Ga daarvoor naar www.pgvorden.nl. In het menu kan men bij 'Diensten' de optie 'Diensten meevieren' kiezen. Onder het kopje zondagsbrief (onder 'Actueel') staat de orde van dienst vermeld. Ook is het mogelijk om op een ander tijdstip de dienst terug te kijken. De voorganger in deze viering is ds. Freek Brandenburg en er is medewerking van zangeres Annelies Lotterman. Verder is er muzikale begeleiding van Mirjam Berendsen. Ook zitten er diverse verrassende onderdelen in verwerkt.

Kerstochtend
Verder zal op kerstochtend de dienst om 10.00 uur online te bekijken zijn. Zo hoopt men voor velen een mogelijkheid te bieden toch het feest van de geboorte van Christus met elkaar te vieren.

Kaarsje aansteken
De Dorpskerk zal ook na de Adventstijd tijdens de lockdown periode open zijn voor het aansteken van een kaarsje, een moment van bezinning of als men behoefte heeft aan een praatje of gesprek. Elke woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur kan men binnenlopen en zijn er gastvrouwen/-heren aanwezig. Voorlopig t/m 15 januari 2020 en zo nodig ook nog daarna.