Geen meerderheid voor hogere subsidie Radio Ideaal Bronckhorst

BRONCKHORST - D66 Bronckhorst heeft een motie ingediend met als doel te zorgen dat de gemeente Bronckhorst zich gaat houden aan afspraken die zijn gemaakt voor de financiering van lokale omroepen. Hierdoor zou Radio Ideaal circa 15.000 euro meer moeten krijgen dan nu het geval is. Dit zou geheel in lijn zijn met hetgeen is afgesproken tussen de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de koepelorganisatie van lokale omroepen NLPO.

De coalitiepartijen Gemeente Belangen Bronckhorst, VVD en GroenLinks stemden tegen de motie die dit voor elkaar wilde krijgen. De motie werd wel ondersteund door CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP.

Fractievoorzitter van D66 Bronckhorst Jan Engels is teleurgesteld in de houding van de coalitiepartners: “Wij staan als D66 Bronckhorst voor een sterke lokale omroep die als geen ander weet wat er leeft in Bronckhorst en onze Naoberkracht toont”.

Met het huidige subsidiebedrag wordt niet voldaan aan de norm zoals die landelijk is vastgesteld. Hierdoor kan Radio Ideaal niet verder professionaliseren, aldus de fractievoorzitter. “En dat is pijnlijk omdat er al zoveel media verschraling is. Een vitale lokale democratie is gebaat bij sterk aanwezige media en dus in Bronckhorst bij een goede uitgangspositie van Radio Ideaal. Helaas moet ik vaststellen dat de coalitiepartners daarin niet willen meegaan. Er zijn al veel rapporten verschenen die nadrukkelijk een beroep op ons doen om zorg te dragen voor een solide financiering van de lokale omroepen in de gemeenten, dus is het raar dat de Bronckhorster coalitiepartners daar op dit moment niet aan willen voldoen”.

Woordvoering Jan Engels,
Fractievoorzitter D66 Bronckhorst