Miranda, Roel en Thijs (v.l.n.r.), de Achterhoekse Loop Tijgers, bereiden zich voor. Foto: Miranda Bosman

Miranda, Roel en Thijs (v.l.n.r.), de Achterhoekse Loop Tijgers, bereiden zich voor. Foto: Miranda Bosman

Vordens drietal loopt veertien kilometer voor het goede doel

VORDEN - Miranda, Thijs en Roel, drie jonge mensen uit Vorden, leveren een flinke bijdrage aan de acties van Serious Request, die momenteel in volle gang zijn. Het drietal dat werkzaam is bij De Vijfsprong, loopt dinsdag van Vorden naar Almen en weer terug. Dat is ongeveer veertien kilometer door de kou en regen, dus de naam waaronder ze hun actie uitvoeren, de Loop Tijgers, is goed gekozen.

In de Serious Request van dit jaar zijn zes 3FM-dj’s zijn nog tot en met 24 december in lockdown op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Voor The Lifeline 2020 draaien ze non-stop platen, aangevraagd door luisteraars, die gul geven voor hun verzoekjes. De dj’s moeten daarbij 24 uur per dag een loopband draaiende houden. Ze hopen zo met elkaar ‘een rondje om de wereld’ te lopen, waarmee ze geld ophalen voor het Rode Kruis. Onder het motto ‘Help de Helpers’ komen ze in actie voor medische hulp tijdens de coronacrisis.

Miranda, Thijs en Roel wilden graag een steentje bijdragen. Het zal pittig worden maar de ‘Achterhoekse Loop Tijgers’ hebben het ervoor over. Ze hebben hun actie op de site van Serious Request aangemeld, en gelukkig hebben familie en vrienden ze al gesponsord. Maar het zou zo mooi zijn als hun opbrengst nog hoger wordt en ze een flink bedrag kunnen ophalen om de druk op alle hulpverleners in binnen- en buitenland te verlichten met mensen en middelen.

Het drietal heeft al voor deze uitdaging getraind. Dat ging prima, maar het zal nu nog moeilijker worden omdat de lockdown van kracht is. Ze hebben daarom afgesproken dat ze niet alleen de anderhalve meter in de gaten houden, maar dat er steeds een van hen ongeveer vijftig meter achter de andere twee aanloopt. Lang niet zo leuk, maar dat zal deze drie helden niet tegenhouden.