Circus Zanzara gaat over op plan C. Foto: Zanzara

Circus Zanzara gaat over op plan C. Foto: Zanzara

Achterhoeks circus Zanzara geeft niet op

Pretpakket voor leuke circusmiddag thuis

ACHTERHOEK - Bij het van oorsprong Achterhoekse Circustheater Zanzara is er altijd wat, zelfs in dit rare jaar kunnen ze niet zonder hun publiek en zonder hun werkzaamheden. En als er niets meer mag moet je toch iets anders verzinnen. Het werd een pretpakket, met lekkers, een boekje en een film.

Door het jaar heen werken de artiesten en muzikanten voor zichzelf maar in augustus gaan ze naar het Rosa festival in Sittard en de laatste twaalf jaar streken ze 's winters neer in het Amsterdamse Westerpark. Ook daar worden ze door steeds meer Achterhoekers gevonden. Iedereen weet dat het dit jaar niet de beste tijd was voor circus en theater. Tot eind november probeerde Zanzara nog een livevoorstelling te geven, natuurlijk alles volgens de protocollen. Maar nu alles dicht is gaat dat natuurlijk niet door. De werkzaamheden zijn dus dit jaar wel iets anders. In plaats van vroeg in de ochtend tot laat in de avond repeteren wordt er nu druk gewerkt aan plan C: het pretpakket. Boekje ontwerpen, film maken, chocoladedrops en popcorn inpakken, rugzakjes vullen en niet te vergeten beter worden want ook bij Zanzaristen sloeg het virus toe. Daardoor konden de geplande filmopnamen voor de helft niet doorgaan. Maar er zijn door de jaren heen zoveel opnames van dit unieke circus gemaakt dat er absoluut genoeg materiaal was om een interessante leuke docu, of is het toch een film, te maken.

RugzakjesInmiddels is iedereen beter en druk aan het werk met het pretpakket. Dat bestaat uit een rugzakje gevuld met onder meer twee zakjes popcorn (zoet en zout), bio-chocodrops van de chocolatemakers (puur en melk), bio gloeiwijnkruiden, een circus Zanzara magazine '2020 speciaal' met spelletjes, verhalen en leuke doe-tips, een Zanzara-mondkapje en dus de heuse film over Zanzara's wel en wee van vroeger en nu: hoe het begon, hoe het was en hoe het nu is en hoe Zanzara denkt dat het verder gaat. En natuurlijk heel veel circus. Kortom: thuis genieten met de vele ingrediƫnten die voor zo'n circusmiddag nodig zijn. De pakketten worden bezorgd maar kunnen ook worden afgehaald, ze kunnen via de website worden besteld.

www.zanzara.nl