De nieuwe eigenaren laten dit pand aan de Zutphenseweg in Vorden ingrijpend renoveren. Foto: PR

De nieuwe eigenaren laten dit pand aan de Zutphenseweg in Vorden ingrijpend renoveren. Foto: PR

Nieuwe ondernemerskansen na renovatie karakteristiek winkelpand in centrum Vorden

VORDEN – Het bekende winkelpand met zijn kenmerkende blauwe gevel aan de Zutphenseweg 8 in Vorden ondergaat volgend jaar een volledige renovatie. Marc en Annelies Schmidt uit Warnsveld zijn de nieuwe eigenaren van het voormalig Fashion Corner-pand en zij hebben met hun aankoop heel duidelijk een doel voor ogen.

Door Rudi Hofman

“We gaan een ondernemer zoeken die echt wat toevoegt aan Vorden. De nieuwe winkel of onderneming moet het dorp nog meer verlevendigen", zegt Marc Schmidt. De bestemming is volgens hem heel breed, wat betekent dat er veel verschillende invullingsmogelijkheden bestaan. "Het kan variëren van een winkel of lifestylestore tot een kapper."

Schmidt zegt graag met de potentiële huurder mee te denken over de afwerking van de 200 vierkante meter grote winkel/bedrijfsruimte en over noodzakelijke investeringen. Een belangstellende ondernemer kan ervoor kiezen een deel van de beschikbare ruimte te huren waardoor eventueel de vestiging van een tweede zaak mogelijk is. “Het moet in elk geval geen bedrijfsverzamelgebouw worden."

Op de eerste verdieping komt een luxueus drie- of vierkamerappartement met een vrijstaande garage, berging en een ruim dakterras. 'De gevel wordt gestukt en voorzien van markiezen om de winkel een representatieve uitstraling te geven’, zo valt te lezen op de site van Leeflang Architectuur uit Vorden. “Voor de renovatie en ontwikkeling van het pand werken we bewust samen met lokale ondernemers", zegt Schmidt. Hij hoopt dat de renovatie begin volgend jaar kan beginnen.

De buitenzijde van het pand krijgt een witte kleur en het houtwerk, onder meer van de winkelgevel, wordt zwart geschilderd. De sfeer van het pand blijft behouden, zegt Schmidt.

De aan de Vordense kant van Warnsveld wonende ondernemer en particulier belegger is zeer gecharmeerd van Vorden. Schmidt noemt het ‘een mooi dorp en een gigantisch leuke plaats’, die in de zomer zeer veel toeristen trekt. Hij en zijn vrouw waren eerder dit al jaar een paar keer langs ‘Zutphenseweg 8’ gelopen en bekeken het pand dat te koop stond ook vanaf een terras. Zij besloten deze kans te pakken en in september beklonken zij de aankoop.

Marc Schmidt verwacht dat er vanaf het eerste kwartaal weer sprake kan zijn van nieuw ondernemerschap in zijn pand in hartje Vorden.


facebook.com/Zutphenseweg8Vorden

Een artist impression van hoe het pand er na de renovatie komt uit te zien. Afbeelding:  Leeflang Architectuur
Een artist impression van hoe het pand er na de renovatie komt uit te zien. Afbeelding:  Leeflang Architectuur