Het voormalige klooster en de Kranenburgse Sint-Antonius van Paduakerk. Foto: PR

Het voormalige klooster en de Kranenburgse Sint-Antonius van Paduakerk. Foto: PR

Vertoning documentaire over kerkdorp de Kranenburg verplaatst

KRANENBURG - Vorig jaar was de première van 'Het verhaal van het kerkdorp de Kranenburg' maanden van tevoren al compleet uitverkocht. Ook de daaropvolgende voorstelling was binnen een paar dagen uitverkocht. Naar aanleiding van de lovende kritieken die de documentaire na afloop mocht ontvangen en de verwachte belangstelling die ook na de tweede voorstelling kwam, werd er een extra voorstelling gepland op 30 januari 2021 in het Kulturhus in Vorden. Door corona kan deze voorstelling helaas niet doorgaan.

Reserveringen die stonden gepland -via de mailbox- voor deze datum zijn inmiddels geannuleerd. In overleg met het Kulturhus is een nieuwe datum gepland en wel op zaterdagavond 29 januari 2022. Net als de documentaire 'Ode aan Vorden' wordt hierna de film eens in de vijf jaar vertoond. Daarna zal de documentaire weer te zien zijn in 2026.

Ineke Heinen: “De Kranenburg is een kleine gemeenschap we hadden niet gerekend op zoveel belangstelling.” De documentaire werd ook als zeer interessant bevonden door het publiek van buiten de Kranenburg en Vorden en dat was vooral te merken bij de tweede voorstelling. De film neemt de kijkers mee door de geschiedenis van de Kranenburg, van het ontstaan tot en met de huidige tijd.                                        

Bijzonder hoe een klein Achterhoeks kerkdorpje zo'n grootse geschiedenis heeft. Interviews, anekdotes en videobeelden blijven nu voorgoed bewaard in deze documentaire.

Wie er in 2022 bij wil zijn, kan vrijblijvend reserveren via: filmkranenburg@gmail.com. Nadere berichtgeving volgt te zijner tijd.