Thijs (l.), Roel (m.) en Miranda zijn trots op hun inbreng voor Serious Request. Foto: Saskia Kiekebelt

Thijs (l.), Roel (m.) en Miranda zijn trots op hun inbreng voor Serious Request. Foto: Saskia Kiekebelt

Wandel 'Tijgers' halen mooi bedrag op voor Serious Request

VORDEN - Dinsdag 22 december was het zover. Maanden hadden Miranda, Roel en Thijs naar deze dag uitgekeken. Op deze dag zouden ze als de 'Achterhoekse Wandel Tijgers' van Vorden naar Almen lopen en weer terug om geld op te halen voor Serious Request. De drie jonge mensen, werkzaam bij de Vijfsprong in Vorden, hadden zich ten doel gesteld 135 euro bij elkaar te lopen. Uiteindelijk haalden ze drie keer zoveel op.

Het zal niemand ontgaan zijn dat de coronacrisis veel vraagt van iedereen, maar in het bijzonder van mensen die werkzaam zijn in de zorg. Het geld dat dankzij alle acties van Serious Request is opgehaald, zal daarom dit jaar gebruikt worden om de druk op al deze hulpverleners in binnen- en buitenland te verlichten met mensen en middelen. Een mooi doel, waar Miranda, Thijs en Roel zich graag voor in wilden zetten. De coronacrisis houdt deze drie mensen al lange tijd bezig. Ze hebben in het voorjaar ook al kaarten gemaakt en bezorgd aan mensen die eenzamer waren door de lockdown. ‘Stay safe’ is dan ook steevast de slogan waar Miranda haar berichtjes mee eindigt.
In de week voorafgaand aan de 22ste werd het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden. Even leek het een droge, zonnige dag te worden, maar één dag voordat ze zouden lopen waren de voorspellingen ronduit slecht. Koud en vooral heel regenachtig. Toch hebben Miranda, Roel en Thijs geen moment getwijfeld of ze het wel door zouden laten gaan.
Dinsdag begon de dag inderdaad met veel regen. Toen Thijs van Zutphen naar Vorden werd gebracht, waren de ruitenwissers nog hard nodig. Maar toen ze een uurtje later vol goede moed op pad gingen, viel er alleen nog maar af en toe een beetje motregen. De regenpakken konden gelukkig in hun rugzakken blijven.

Rond een uur of een kwam het drietal, netjes volgens hun planning, in Almen aan. Daar was het tijd voor hun lunch, gebracht door enkele supporters. De bankjes voor de kerk van Almen waren te nat om op te zitten, maar dat vonden de Tijgers geen enkel probleem. Toen ze hun lunch achter de kiezen hadden, begonnen ze meteen weer aan hun terugreis, uitgezwaaid onder meer door Jan, vrijwilliger van De Vijfsprong, die ook de moeite had genomen de drie Achterhoekse Loop Tijgers aan te komen moedigen.
De terugweg verliep net zo voorspoedig als de heenweg. De frietjes die ze zichzelf in het vooruitzicht hadden gesteld, hebben daar misschien wel bij geholpen. Moe maar tevreden kwamen ze, na achttien kilometer gelopen te hebben, weer thuis. Het eindbedrag is bijna het drievoudige geworden van hun streefbedrag: ruim 400 euro! Een recordbedrag voor Miranda en Roel, die al eerder aan acties van Serious Request meededen. Een bedrag waar ze trots op mogen zijn.

Thijs (l.), Roel (m.) en Miranda zijn trots op hun inbreng voor Serious Request. Foto: Saskia Kiekebelt