Projectleidster Claasje Reijers van Buddy to Buddy Bronckhorst draagt een ‘Let’s be friends’-shirt. Foto: PR

Projectleidster Claasje Reijers van Buddy to Buddy Bronckhorst draagt een ‘Let’s be friends’-shirt. Foto: PR

Buddy to Buddy wil vriendschap verspreiden met shirtactie

BRONCKHORST - ‘Laten we vrienden worden’, dat staat in drie verschillende talen te lezen op de shirts die horen bij de ‘Let’s be friends’-actie van Buddy to Buddy. Tot 10 januari kan iedereen die dit project steunt een shirt krijgen met daarop deze tekst in het Engels, Arabisch of Tigrinya, de taal die wordt gesproken in de Ethiopische regio Tigray.

Het Buddy to Buddy-project koppelt statushouders aan Nederlandse maatjes. Het moet eraan bijdragen dat nieuwkomers worden opgenomen in de lokale gemeenschap en voorkomen dat ze in een isolement raken. Bronckhorst is één van de acht Nederlandse gemeenten met zo’n project.

Met de shirts wil Buddy to Buddy bijdragen aan het creëren van verbinding tussen mensen. “Juist in deze tijd is het een prachtig klein gebaar om het shirt aan te doen, een gesprek te hebben en zo je wereld open te stellen voor een ander”, stelt projectleidster Claasje Reijers.

Zelf gaf ze alvast het goede voorbeeld. “En ik kan zeggen dat het echt werkt”, vertelt ze. “Ik had het shirt nog maar een paar uur aan en kreeg al nieuwsgierige reacties van mijn zoontje en van de buurvrouw, die vroegen wat erop stond.”

Buddy to Buddy steunen kan vanaf 3 euro per maand.


www.buddytobuddy.nl/tshirt