Ceciel Bremer, correspondent van Contact. Foto: Fleur Janssen
Ceciel Bremer, correspondent van Contact. Foto: Fleur Janssen

Corona zorgde ook voor veel creativiteit

BRONCKHORST - 2020 was voor iedereen een bijzonder jaar. Toch beleefde ieder individu dit coronajaar anders. De correspondenten van Contact hadden de eervolle taak om die verhalen vol verdriet, onzekerheid, maar ook saamhorigheid en creativiteit vast te leggen. In deze laatste week van het jaar geven zij hun eigen kijk op 2020. Helaas waren niet alle verslaggevers in staat om een tekst aan te leveren. Ook namens hen wensen wij alle lezers een gelukkig nieuwjaar!

Tot drie jaar geleden schreef ik verhalen voor Contact Bronckhorst en na een pauze van een paar jaar ben ik begin dit jaar opnieuw begonnen als correspondent voor Drempt, Hummelo en Keppel. Ik doe het graag want als freelance tekstschrijver houd ik ervan om verhalen te horen en zo mooi mogelijk te verwoorden voor een breder publiek.

Ik ben geboren in Toldijk en woon inmiddels 18 jaar in Drempt. Onze streek kent veel interessante inwoners, ieder met zijn of haar eigen bijzondere verhaal. Daarnaast worden er zoveel activiteiten georganiseerd en initiatieven ontplooid om onze kernen leefbaar te houden dat ze het vertellen meer dan waard zijn. Hoewel er dit jaar in veel opzichten minder mogelijk was, heeft ook 2020 mooie verhalen opgeleverd.
En natuurlijk kon ik daarbij niet om corona heen - het was soms zelfs moeilijk om een verhaal te schrijven zonder het c-woord te noemen – maar juist in tijden van crisis ontstaan nieuwe ideeën en zien mensen kansen en mogelijkheden. Neem de schoonheidsspecialiste uit Drempt die tijdens de lockdown in het voorjaar haar oude beroep als zorgmedewerker oppakte. Of de cateraar uit Laag-Keppel die zonder werk kwam te zitten en zich aanmeldde bij de GGD. Ze voelt zich nu weer nuttig omdat ze mag meehelpen bij het indammen van het virus. Positieve verhalen waaruit een enorme veerkracht blijkt.

Corona zorgde ook voor veel creativiteit. Zo gingen veel vrijwilligers aan de slag om Buurtzorg Hengelo te voorzien van stoffen mondkapjes, werd de eindmusical van groep 8 van basisschool de Klimtoren coronaproof in een weiland opgevoerd en werd het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Drempt omgetoverd tot een drive-thru rondom de plaatselijke diervoerderfabriek. Ik bewonder de vindingrijkheid, bereidheid en creativiteit van al deze dorps- en streekgenoten want ook al is er veel niet mogelijk; kijk naar wat wel kan. Laten we dat ook in het nieuwe jaar doen.

Een goed en gezond 2021 gewenst!
Ceciel Bremer